"Sushia ja salaattia" – Munkkiniemen uusin ravintola aukesi SRV:n jättikortteliin

Rakentaminen: Vuokrataloja nousee nyt aivan Pohjolan ex-pääkonttorin viereen.

Pohjolan entisen pääkonttorin korttelissa Lapinmäentie 1:ssä rakennustyöt ovat edistyneet siten, että tällä hetkellä rakenteilla ovat Lähi-Tapiolan vuokra-asuntokohde Louhenlinna ja Kojamon vuokra-asuntokohde Kullervonkoti. Lapinmäentie 1:n kortteli on rakennusyhtiö SRV:n kohde.

Ensimmäinen kohde eli Lähi-Tapiolan vuokratalo Ilveshovi valmistui jo elokuussa 2020, ja talossa on nyt myös ravintola.

– Avasimme 9. helmikuuta. Meillä on tarjolla sushia ja salaattia sekä keittoa, kertovat ravintola Freeeshin Feihua Qu ja Merli Eha.

Huippukokkeja karkaa Helsingin keskustan ravintoloista – tänne he menevät: "Teen tiliä itselleni"

Huopalahdentien varressa olevassa Ilveshovissa on kaikkiaan viisi liiketilaa ja 75 vuokra-asuntoa. Maaliskuussa valmistuvaan Louhenlinnaan tulee 136 asuntoa ja Kullervonkotiin 57 vuokra-asuntoa. Jälkimmäisen on tarkoitus valmistua elokuussa.

– Koko kortteliin on tulossa yhteensä seitsemän asuinrakennusta, joiden kerrosluku tulee olemaan 7–16 kerrosta. Alueelle on tulossa sekä vuokra- että omistusasuntoja. Lapinmäentie on hyvä esimerkki SRV:n hankekehityksestä, ja se sopii hyvin strategiaamme kaupunkikeskusten rakentajana. Kohde sijaitsee keskeisellä sijainnilla, hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä, sanoo SRV:n projektipäällikkö Timo Petäjistö.

Ennen rakentamisen aloitusta alueelta purettiin vanhoja rakennuksia noin 47 500 neliömetrin verran sekä katto- ja kansirakenteita noin 14 500 neliömetrin verran uusien asuinkerrostalojen tieltä. Purku-urakka käynnistyi lokakuussa 2017 ja saatiin päätökseen kesällä 2018.

– Ennen purkua toteutettiin haitta-aineselvitys. Selvityksessä löytyi rakentamisajankohdalle tyypillisiä aineita, kuten asbestia. Kaikki epäpuhtaudet on purettu tai käsitelty ohjeiden mukaisesti. Pilaantunutta maaperää ei tutkimuksissa havaittu, jatkaa Petäjistö.

Helsingin likainen maamerkki myytiin Vantaalle 1 eurolla – happopesun vaativa urakka karannut jo 0,2 miljoonaan

Munkkivuoren maamerkin paikalle asuntoja – "Pois purettua graniittia käytetään uusien talojen julkisivuissa"

Lähitienoon maisemia vuosikymmeniä hallinneesta Pohjolan entisestä pääkonttorista on säästetty se näkyvin ja korkein osa eli niin sanottu a-torni. Pohjola-talo rakennettiin 1960-luvun lopulla.

– Torniin on suunniteltu erityisesti terveyden ja hyvinvoinnin konseptia sekä arjen lähipalveluita, jotka olisi suunnattu paitsi rakennettavien asuinrakennusten ja kiinteistön käyttäjille, myös koko lähialueen asukkaille, Petäjistö kertoo suunnitelmista.

Kiinteistöön on tulossa myös esimerkiksi konferenssi- ja tapahtumatilaa sekä ravintolapalveluita.

– Koko korttelin rakennustyöt valmistuvat 2020-luvulla. Valmistumisajankohta on riippuvainen lähivuosien markkinatilanteen kehittymisestä, kertoo Petäjistö.

Lapinmäentien kortteli sijaitsee Munkkiniemen itäosassa, Huopalahdentien toisella puolella on Munkkivuoren ostoskeskus, lajissaan Suomen vanhin sellainen.

Tämä hulppea uima-allasosasto tulee uusien asukkaiden käyttöön Munkkivuoressa – "Uskon, että on kysyntää"

Kuvat: Osa Suomen vanhimmasta ostarista aiotaan purkaa Helsingissä – tilalle myös 7-kerroksisia asuintaloja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut