Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Puunkaadot alkavat Patterimäessä – korkein hallinto-oikeus hylkäsi luonnonsuojelijoiden ja asukasyhdistyksen valituslupahakemuksen

Pikaraitiotien rakentaminen Patterimäen puiston pohjoisreunaan voidaan aloittaa Patterimäen puiston länsiosassa, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi Pajamäki-seura ry:n ja Pro Luonto ry:n valituslupahakemuksen.

Yhdistykset ovat vastustaneet Raidejokerin suunniteltua reittiä, koska se heikentää liito-oravan suojelun tasoa sekä suoraan että välillisesti.

Kaupungin mukaan raidejokerin rakentamisesta huolimatta valtaosa sekä puistoalueesta että liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalueista säilyy. Puiston länsiosan työt lähiaikoina puiden kaadolla pohjoisreunasta, johon raitiotie rakennetaan.

Lue myös: ”Kaikki pelivarat syöty, jo nyt olemme riskipolulla” – raidejokerin rakentaminen etenee, mutta yksi oikeuskiista varjostaa koko hanketta

Raidejokerin rakentamisesta huolimatta valtaosa sekä puistoalueesta että liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalueista säilyy. Pikaraitiotie alittaa Patterimäen osittain tunnelissa. Ely-keskus on myöntänyt rakentamisen edellyttämille puidenkaadoille poikkeamaluvan heinäkuussa 2020.

Lue myös: Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta

Puidenkaadon jälkeen aloitetaan tunnelin suuaukon ja puistoon sijoittuvan raitiotien rakentaminen. Tunnelin itäpään puut kaadettiin 15. helmikuuta. Itäisen suuaukon louhinnat aloitetaan viikolla 8. Tunneli on louhittu suuaukkoja vaille valmiiksi.

Patterimäkeä lukuun ottamatta raidejokerin rakennustyöt etenevät kaikkialla suunnitellussa aikataulussa ja paikoin jopa sitä edellä.

Pikaraitiolinja rakennetaan kahden kaupungin, Helsingin ja Espoon välille.

Lue myös: Hallinto-oikeus kumosi Patterimäen valitukset – Raidejokerin rakentaminen jatkuu ensi vuoden alussa

Lue myös: Helsingin uusi ratikkatunneli on louhittu suuaukkoja vaille valmiiksi – valitukset hidastaneet töiden aloitusta Patterimäen puistossa