Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyviä uutisia nuorille: Kesätöitä tarjolla kunnissa huomattavasti enemmän kuin ennen – 59 000 nuorta saa paikan

Kunnat tarjoavat tulevana kesänä huomattavasti aiempaa enemmän kesätyöpaikkoja nuorille, selviää KT Kuntatyönantajien tiedustelusta.

Kesäpesti on selvityksen mukaan tarjolla koko maassa kaikkiaan 59 000 nuorelle. Lukuun sisältyvät sekä kuntien suoraan tarjoamat työpaikat että kesätyösetelillä tuetut paikat. Viime kesänä kunnat työllistivät 40 000 nuorta. Viime vuoden luku on tavallista matalampi, koska korona sotki silloin tilannetta. Koronatilanne tuo epävarmuutta myös tulevan kesän työpaikkoihin, kertoo tiedotteessa KT:n työmarkkinatutkija Riikka Krause.

– Koronatilanteen muutokset voivat johtaa siihen, että suunnitellut kesätyöpaikat ja harjoittelut voivat jäädä toteutumatta, mikäli työnantajien toimintoja rajoitetaan.

KT:n kyselyssä lähes 90 prosenttia Suomen kunnista kertoi aikovansa tarjota kesätyöpaikkoja. Kesäharjoitteluita tarjoaa noin joka neljäs kunta.

Nuorille tarjolla on tyypillisimmin puisto- ja puutarhatöitä, siivous- ja kunnossapitotöitä sekä liikuntapaikkojen ylläpitoa.

Noin puolet kuntien tarjoamista kesätyöpaikoista on suunnattu peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kolmannes kesätyöntekijöistä on ammattiin opiskelevia, missä ovat mukana myös yliopisto-opiskelijat. Alan opiskelijat paikkaavat vakityöntekijöiden kesälomia esimerkiksi hoitoalalla ja varhaiskasvatuksessa.

KT teki tiedustelunsa 3.–18. helmikuuta. KT:n tiedustelu lähetettiin vastattavaksi kaikille kunnille ja kuntayhtymille. Vastanneiden kuntatyönantajien henkilöstömäärä kattaa 73 prosenttia kunta-alan henkilöstöstä.

Tiedustelussa kunnilta kysyttiin nuorten kesätyöpaikoista ensi kesänä sekä toteutuneista kesätyöpaikoista viime kesänä.