Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläislähiö vavahteli työmaan räjäytyksistä, sitten liikkeelle lähtivät rotat – "Ovathan ne ällöttäviä"

Rotat: Tapanilan alueella rottia on nähty usein talven aikana. Fallkullan alueen rakentaminen on saattanut saada rotat entisestään liikkeelle.

Tapanilan Facebook-sivuilla roihahti muutama viikko sitten vilkas rottaongelma.

Erityisesti monet pientaloasukkaat kertoi nähneensä useita rottia. Keskustelua käytiin myös siitä, mitä konsteja niiden pyydystämiseen kannattaa ja saa käyttää sekä miten pahimmillaan suurta tuhoa aiheuttavia tuhoeläimiä kannattaisi torjua.

Tapanilan Alepa edustalla autoonsa hyppäävä Jenni Mahlamäki kertoo huomanneensa keskustelun, mutta ei itse ole törmännyt niihin.

– Ovathan ne ällöttäviä, mutta en itse ole joutunut olemaan niiden kanssa tekemisissä.

Lapsia päiväkodista noutava Olli Koskela kertoo tavanneensa siimahäntiä taloyhtiönsä roskiksilla.

– Eihän se kivaa ole törmätä rottiin. Taloyhtiömme roskakatokseen oli tuotu lappukin, jossa muistutettiin, että roskat pitää laittaa huolella roskikseen.

Myös Koskelan kuusivuotias Eeli-poika kertoo nähneensä rottia vilaukselta Hiidenkiven puiston alueella.

Fallkullan puolella asuva Sirpa Väänänen sanoo kuulleensa, että rotat lisääntyivät alueella sen jälkeen, kun rakentaminen alkoi ja työmaan alla oleillut rottakanta lähti liikkeelle.

– Meidän yhtiössämme asiasta on paljon keskusteltu. Vaikka olen eläinihminen, niin eivät rotat kivoja ole.

Tuholaistorjuntakeskuksen toimitusjohtaja Salomo Rauthovi sanoo, että työmaalla tehdyt räjäytykset ja lisääntynyt liikenne ovat hyvinkin saattaneet saada kannan liikkeelle.

– Räjäytystyöt voivat rikkoa rottien maakäytävät ja viedä niiden vanhat asuinsijat. Ja mitä kovempi pakkanen, sitä enemmän ne hakeutuvat ihmisen lähelle.

Rauthovin mukaan tällä hetkellä voi puhua rottasesongista.

– Nyt on kova rottasesonki menossa. Korona aiheutti sen, että aika monet ruokalat ja ravintolat menivät kiinni. Roskiksissa ei ollut enää ruokaa saatavilla. Ne ovat lähteneet etsimään uutta ravintoa esimerkiksi pientaloalueelle.