Husin historian suurin rakennushanke muutti jo Meilahden silhuettia – kuva: "Siltasairaala vastaa kolmea Eduskuntataloa"

Hus: Vuonna 2023 avattavaan Siltasairaalaan tulee täysin uudenlainen leikkaussali.

Siltasairaalan rakentaminen Meilahdessa edistyy aikataulussa. Sairaala on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2023. Se korvaa Töölön sairaalan ja osan Syöpätautien klinikasta. Husin mukaan kyseessä on sen suurin rakennushanke. Kokoluokaltaan Siltasairaala on noin puolitoistakertainen esimerkiksi Uuteen lastensairaalaan verrattuna. Eduskuntataloon verrattuna koko on kolminkertainen.

Rakentaminen on tällä hetkellä yli puolenvälin ja valmista on tarkoitus tulla kesällä 2022. Tällä hetkellä julksivut ovat monin paikoin viimeistelyä vaille valmiit. Sairaalan kaksi osaa yhdistävä 50-metrinen yhdyssilta näkyy selvästi työmaa-alueen ulkopuolelle. Uudet rakennukset ovat yhteydessä Tornisairaalaan ja Syöpätautien klinikan edelleen käyttöön jääviin osiin.

Lasiseinäinen yhdyssilta kulkee kahdessa kerroksessa. Sitä käyttävät muun muassa opetussairaalassa liikkuvat opiskelijat sekä omaiset. Potilaat kulkevat sillan kautta harvemmin.

– Sillan ylätasolla voidaan kuljettaa syöpäsairaalan potilaita vuodeosastolta poliklinikalle, jossa on hoitomahdollisuuksia. Muita potilaita ei sitä kautta kuljeteta, sanoo Hus Kiinteistöjen projektipäällikkö Marita Perälä.

Sillan alueella on myös neuvotteluhuoneita ja suuret istuskeluportaat.

Yhdyskäytävää ei voitu rakentaa maan tasolle, koska sillan alta tulee ajoväylä Paciuksenkadulta sairaala-alueelle.

Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 420 työntekijää.

– Työmaalla ei ole todettu koronaryppäitä tai tartuntoja. Yksittäisiä ihmisiä on ollut poissa koronan vuoksi, hankkeesta vastaavan SRV:n projektipäällikkö Tomi Heinonen sanoo.

Työntekijöissä on paljon virolaisia ja puolalaisia. Matkustusrajoitukset ovat näkyneet Heinosen mukaan työvoimassa vain yksittäisinä päivinä. Myöskään tavarantoimituksessa ei ole ollut ongelmia.

Heinosen mukaan työmaalla ei ole sattunut vakavia onnettomuuksia. Touko-kesäkuun vaihteessa työmaan sähkökeskuksessa syttyi tulipalo, josta syntyi SRV:n mukaan vähäisiä aineellisia vahinkoja.

Sairaalaan tulee 215 sairaansijaa, 4 vuodeosastoa, 58 tehohoitopaikkaa, 69 päiväsairaalahoitopaikkaa ja 16 leikkaussalia.

Uuden sairaalan alta on purettu laboratoriosiipi, väliaikainen kuvantamisrakennus ja kahden sädehoitolaitteet tilat.

Siltasairaala

Rakentaminen alkoi vuonna 2018

Sairaala luovutetaan Husille kesällä 2022. Käyttöönotto on vuonna 2023.

Siltasairaalan rakentamisen kustannusarvio on 243 miljoonaa euroa. Uuden lastensairaalan rakennuskustannukset olivat 168 miljoonaa euroa.

Sairaalan pinta-ala tule olemaan 71 500 neliötä ja tilavuus 360 000 kuutiota. SRV:n mukaan tilavuus vastaa kooltaan kolmea Eduskuntataloa.

Sairaalaan tulee 215 sairaansijaa, 4 vuodeosastoa, 58 tehohoitopaikka

69 päiväsairaalahoitopaikkaa ja 16 leikkaussalia

Sairaala muodostuu isommasta ST-osasta (Meilahden tornisairaalan puoleinen osa) ja SY-osasta (Syöpätautien klinikan puoleinen osa) sekä rakennusosat yhdistävästä yhdyssillasta.

Alta on purettu laboratoriosiipi, väliaikainen kuvantamisrakennus ja kahden sädehoitolaitteet tilat.

Siltasairaalan yhteydessä rakennetaan tilat kolmelle sädehoitolaitteelle, joista kaksi korvaa paikalta puretut sädehoitolaitteet

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut