Munkkiniemen kirkkoherraksi ehdolla nyt neljä hakijaa – lue haastattelut

Mitä annettavaa seurakunnalla on nykypäivän munkinseutulaiselle? Miten seurakunta tavoittaa hänet? Munkkiniemen kirkkoherranvaalin toiseen vaiheeseen edenneet hakijat kertovat. Seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran näillä näkymin 17. maaliskuuta.

Laura Leverin

– Toivon, että seurakunta voisi antaa lohtua ja toivoa hänen elämäänsä. Apua silloin, kun hänellä on hätä. Paikan, jossa hän voi kokea yhteyttä. Tilan, jossa voi kokea pyhää ja jonne ovet ovat avoinna. Tahdon olla mahdollistamassa, että hän voi kokea olonsa hyväksytyksi ja turvalliseksi.

– Että hän voi olla mukana ihmettelemässä ja kyselemässä, mahdollistamassa ja vaikuttamassa. Katsomassa yhdessä toiveineen tulevaisuuteen. Tahdon olla mukana johtamassa seurakuntaelämää suuntaan, jossa tästä kaikesta tulee totta.

– Tavoitamme hänet olemalla lähellä. Olemalla läsnä hänen elämässään, kun hän sitä kaipaa. Näkymällä kadulla tai sosiaalisessa mediassa, olemalla puhelimen päässä tai näköetäisyydellä. Muistamalla häntä hyvällä. Tulemalla yhteen ja kysymällä häneltä: Mitä sinulle kuuluu?

Stiven Naatus

– 2020-luvun munkinseutulainen kohtaa elämässään samanlaisia taitekohtia kuin ihmiset tuhansien vuosien ajan: on iloja, mutta myös suruja ja raskaita vaiheita, syntymää ja kuolemaa, rakkautta ja särkyneitä suhteita, menestystä ja vastoinkäymisiä.

– Kaikissa näissä vaiheissa seurakunta voi kulkea rinnalla ja kirkko voi olla se paikka, jonne saa tulla sellaisena kuin sattuu olemaan, vailla vaatimuksia ja edellytyksiä, kaikki yhdenvertaisina. Seurakunta on myös sellainen yhteisö, jossa pysähdytään kaikenlaisen melskeen keskellä miettimään asioiden merkitystä ja kohtaamaan jotakin sellaista suurempaa, jota kutsumme pyhäksi.

– Välillä voidaan tehdä innostuneina monenlaista yhteistyötä alueen ja ihmisten parhaaksi ja näin tulla myös tutuiksi toisillemme. Silloin on helpompi ottaa yhteyttä, niin kasvotusten, puhelimella kuin somessakin!

Anna-Kaisa Tenhunen

– Seurakunta tarjoaa vastavoiman hektiselle elämälle pitämällä esillä armon ja rakkauden sanomaa. Seurakunta elää alueella asuvien rinnalla, jakaa elämän kipeät ja keveät kysymykset, puolustaa ihmisen arvoa ja pitää yllä toivoa. Yhteisönä se on vieraanvarainen ja luo uskoa ja lohtua siihen, että ihmiset voivat olla turvassa tässä elämässä ja kun elämän matka päättyy.

– Some on läsnäolon ja kohtaamisen tila, siinä missä kirkot ja kadun varret. Viestintä on keskeistä tavoittamisessa: On puhuttava sellaista kieltä, jota ihmiset ymmärtävät, sekä käytettävä nykypäivän kommunikointitapoja. Viestinnän tulee olla sellaista, että se koskee ihmisen omaa kokemusmaailmaa ja luo hengellisyyden ja osallisuuden siltaa ihmistä kohti. Seurakunnan tulee tarjota merkityksellistä sisältöä paikallisesti rohkealla ja tuoreella tavalla tämän ajan munkinseutulaiselle.

Päivi Vähäkangas

– Mitä Munkin seutu olisi ilman uskon, rakkauden ja toivon sanomaa, jota seurakunta välittää sanoin ja teoin? Seurakunnan tehtävä on olla mukana ihmisten elämässä kaikkina ikäkausina ja kaikissa elämänvaiheissa, arjesta juhlaan, sekä tukea heikoimmassa asemassa olevia. Mitä Munkin seutu olisi ilman seurakunnan tekemää diakoniatyötä? Tai seurakunnan järjestämiä muskareita, kerhoja, leirejä ja ripareita?

– Toivon liikettä kahteen suuntaan. Toivon kirkosta paikkaa, jonne olisi luontevaa ja helppoa tulla: brunssille ja messuun, hyvän musiikin ja ajankohtaisten keskustelunaiheiden äärelle, kantamaan kortensa kekoon tempauksissa, joilla autetaan toisia. Toivon, että seurakunta on läsnä siellä, missä alueen asukkaat muutenkin kokoontuvat. Lisäksi viestintä on oleellista: seurakunnan merkityksellisyys ja läsnäolo ei välttämättä ole paikkaan sidottua.

Puuttunut vastaus edellisestä lehdestä

Osa Vähäkankaan vastauksesta oli jäänyt pois Munkin Seudun jutusta 27.1. Puuttuva osa:

– Kirkkoherran tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että seurakunnassa on tilaa, mahdollisuuksia ja tukea elää kristittynä ja kristillisenä yhteisönä juuri tämän alueen ihmisille sopivimmilla tavoilla. Siihen tarvitaan hyvinvoivaa työyhteisöä, verkostoitumista ja ilmapiiriä, joka edistää luottamusta, kaikkien osallisuutta ja innostumista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut