Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu eniten uusia koronatartuntoja – erot alueiden kesken kasvavat

Helsinki on julkaissut tänään (24.2.) tuoreet luvut koronatartunnan saaneista.

Kuluneen kahden viikon jaksolla Helsingin suurin ilmaantuvuus oli Puistolassa. Ilmaantuvuusluku per 100 000 asukasta oli 682. Tartuntoja todettiin 63.

Seuraavaksi korkeimmat, yli 500:n ilmaantuvuusluvut, olivat Etelä-Vuosaaressa (637 tartuntaa per 100 000 asukasta), Siltamäessä (614) Myllypurossa (581), Mellunmäessä (505) ja Roihuvuoressa (502). Tilastot on laskettu postinumeroalueiden mukaan.

Lähelle 500:n ilmaantuvuuslukua kohosi myös Jakomäki-Alppikylä (486).

Eniten tartuntoja oli Etelä-Vuosaaressa (147).

Matalimmat ilmaantuvuusluvut olivat 60–70 tartunnan paikkeilla Kuusisaaressa, Lehtisaaressa, Katajanokalla, Paloheinässä ja Vattuniemessä.

Ilmaantuvuus on lisääntynyt etenkin Koillis- ja Itä-Helsingissä. Suurimman ja pienimmän ilmaantuvuusluvun välinen ero kasvoi kahdessa viikossa noin sadalla tartunnalla 100 000 ihmistä kohti.

Helsingissä tungeksitaan ravintoloihin ja asiakkaat huomauttelevat turvaväleistä – kebab-ketju:  ”He vain änkeävät sisään, sitä on vaikea hallita"

Kaksi viikkoa sitten suurin ilmaantuvuusluku oli Itä-Pasilassa. Nyt ilmaantuvuusluku oli laskenut reilusti noin puolittunut ja oli 291.

Lataa koko lista postinumeroalueista tästä.

Eilen tiistaina 23. helmikuuta julkaistun tilaston mukaan Helsingissä on ollut kaikkiaan 15741 varmistettua koronatartuntaa ja 266 helsinkiläistä on menehtynyt tautiin. Sairaalahoidossa oli eilen 6 ihmistä.

Juttua korjattu 25.2.2021 kello 12.05: Etelä-Vuosaaren tartuntamäärä oli 147, ei 197. Tarkennettu, että asuinalueet on nimetty postinumeroalueiden mukaan.

"Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen", että yksityiset liikuntatilat suljetaan pääkaupunkiseudulla – Hus, THL ja kaupungit pitävät välttämättömänä, avi otti aikalisän

HS: Brittimuunnos jo valtavirus Hus-alueella – IS: Suomen koronatilanne on pahentunut nopeasti

"Kiristyksiä on varmasti tiedossa" – Pääkaupunkiseudun koronanyrkin kokousta aikaistettiin tiistaille