Keskustan metroaseman tunneli suljetaan remontin ajaksi syksyyn saakka – Käytävään tulee valoon perustuva taideteos

Havainnekuva tunnelin edustasta. HMT Arkkitehdit Oy

Kluuvista Yliopistonkadulta metroaseman lippuhallitasolle johtavan tunnelin, Opintoputken, perusparannus alkaa maanantaina 1. maaliskuuta.

Remontin aikana tunneli on suljettu, mutta muun muassa hissit toimivat normaalisti. Metroaseman hissit ovat käytössä sisäänkäynneillä A ja B. Remontti valmistuu syyskuun alussa.

Jalankulkutunnelissa on vuotokohtia ja ruiskubetonointi on paikoitellen irronnut. Perusparannus estää rappausten putoamisen, kun seinät pinnoitetaan uudelleen.

Tekniset järjestelmät ja täydentävät rakennusosat päivitetään sekä esteettömyyttä parannetaan. Matkustajille halutaan luoda miellyttävämpi kulkuympäristö metroasemalle. Turvallisuutta halutaan lisätä myös uudella hätäpoistumistiellä.

Myös valaistusta uusitaan. Peruskorjauksen yhteydessä tunneliin tuodaan uusi aineeton valoon perustuva taideteos, joka elävöittää tunnelin tilavaikutelmaa.

Helsingin yliopiston metroasema, entiseltä nimeltään Kaisaniemen metroasema, avattiin yleisökäyttöön vuonna 1995.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut