Uusi suomalainen kauppaketju pyysi asiakkaita äänestämään tuotteita hyllyyn – näin Top3-listat eroavat eri puolilla Helsinkiä

Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle tupsahtaneet itsepalveluun perustuvat myyjättömät Korttelikaupat tulevat sinne, missä alueen asukkailla ei ole lähellä omaa kauppaa.

Mitään viikon ostoksia Korttelikaupassa harva tuskin tekee, sillä myös hinnat ovat korkeammat kuin tavallisissa marketeissa. Se johtuu Suomen Korttelikauppa Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Sanna Mäenpään mukaan sisäänostohinnoista.

– Isot toimijat ostavat enemmän ja saavat siitä hintaetua. Pienenä yhtiönä emme myöskään voi tehdä miinuskatteisia kampanjoita. Tämä on myös yksi syy nopeaan laajenemiseemme. Kun laajenemme, toimintamme tehostuu ja toivottavasti tämä tulee näkymään myyntihinnoissa, Mäenpää kertoo.

Myös valikoima on rajallinen, mutta asiakkaiden toiveita on kuitenkin kuultu, ja Talinrannankin kauppaan on valikoitu asiakkaiden äänestämiä tuotteita.

Eniten ääniä sai Starbucksin Cafe Caramel Macchiato. Toiseksi tuli Taffelin American -dippi ja kolmanneksi leivontasuklaa. Pääosin listalla on pieniä välipaloja, leipää tai herkkuja, mutta Talinrannan toivottujen tuotteiden listalta seitsemäntenä löytyy myös lohipala.

Kuninkaantammessa toivottu kolmen kärki on hyvin herkkupainotteinen. Ykkössijaa pitää mikropopcorn ja toisena ja kolmantena on makeispussit.

Katajanokalla asiakkaat herkuttelevat hyvin aikuiseen makuun, sillä ykkösenä on savujuusto, toisena suolainen lakritsikaramelli makeinen ja kolmantena halloumijuusto.

K-kauppias Pauli kertoo, kuinka harva maksaa ostoksensa Helsingissä enää käteisellä – "Erittäin pientä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut