Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuttu sakkorysä otettiin jälleen erityistarkkailuun Helsingissä – yrittäjä: "Jalankulkijoille yksi alueen vaarallisimmista"

Pysäköinti: Villi pysäköinti Mekaanikonkadulla on saanut pysäköinninvalvonnan liikkeelle. Sakkolappuja on kirjoitettu. Yritykset kaipaavat lisää parkkipaikkoja.

Kaupungin pysäköinninvalvojat ovat jälleen ottaneet Herttoniemen yritysalueella sijaitsevan Mekaanikonkadun erityiseen tarkkailuunsa.

Yrityksiä vilisevältä tieltä on tässä kuussa tullut kaupungin johtavan pysäköinnintarkastajan Harri Räisäsen mukaan tullut muutama valvontapyyntö. Sakkoja on kirjoitettu.

– Valvontapyyntöjen pohjalta olemme määränneet pysäköintivirhemaksuja.

Pyyntöjä on tehty hylätyistä sekä romuajoneuvoista, pysäköinnistä jalkakäytävälle ja bussipysäkille sekä luvattomasta pysäköinnistä yksityisalueelle.

Ongelma ei ole uusi, mutta tänä vuonna valvontapyyntöjä on tullut tavallista enemmän.

– Valvontaa Mekaanikonkadulle on pyydetty enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Liekö lumitilanne tähän syynä, Räisänen pohtii.

Helsingin Uutiset (HU 25.2.) kertoi viime viikolla autokoululaisten todennäköisimmistä hylkypaikoista Itä-Helsingissä. Mekaanikonkatu 5:n kohdalla sijaitseva suojatie nousi jutussa esille. Suojatien eteen, jopa sen päälle, on poikkeuksetta päivittäin pysäköity autoja.

Autokoululaiselle haastavaksi paikan tekee se, että näkyvyys jalkakäytävälle on huono ja suojatien eteen tulisi pysähtyä, jos auto on suojatien edessä. Muussa tapauksessa ajokoe hylätään. Autoilija voi tilanteessa saada sakot.

– Uskaltaisin väittää, että tuhannesta autosta kaksi pysähtyy. Seuraan tilannetta päivittäin, toteaa InCarin korjaamovastaava Mika Klemola.

Suojatie sijaitsee autokorjaamo InCarin kohdalla. Holtittomasta pysäköinnistä johtuvat ongelmat ovat Klemolalle tuttuja.

– Parkkeeraaminen on aika hurjaa välillä. Todistin itse juuri ikkunasta tilannetta, jossa pakettiauto parkkeeraa liikennemerkin kohdalle. Ongelmat ovat jokapäiväisiä.

Parkkipaikkojen vähyys Mekaanikonkadulla on suuri ongelma. Ongelma parkkipaikoista koskee poikkeuksetta kaikkia kadulla toimivia yrittäjiä. Mekaanikonkadulla on useita autoliikkeitä ja -korjaamoita.

– Parkkipaikkoja tarvittaisiin nykyisestä ainakin puolet lisää. Silloin pärjättäisiin edes jotenkin. Asiaa ei yhtään auta se, että meidän yläkerrassa on ravintola, josta tehdään ruokakuljetuksia, Klemola jatkaa.

Vaaratilanteita on sattunut myös Valurinkadun ja Mekaanikonkadun risteyksessä.

– Valurinkadulta kun tulee alas, niin ei siinä näe vasta kun keula on risteyksessä, että tuleeko joku, Klemola jatkaa.

Mekaanikonkadun varrella on joitakin 30 minuutin autopaikkoja.

Klemola kuvailee suojatietä vaaralliseksi myös jalankulkijoille.

– Jalankulkijoille tämä on alueen yksi vaarallisimmista. Tuntuu, että täällä vallitsevat viidakon lait.

Suojatien molemmin puolin pysäköidyt autot estävät näkemästä Mekaanikonkadulla kulkevia autoja. Lisäksi lumesta johtuen suojatien merkinnät eivät näy ja tien laidassa oleva merkki häviää muuhun taustaan.

– Liikennemerkin sijoittamisessa olisi toivomisen varaa, Klemola jatkaa.