Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suojelupoliisin toiminta on levittäytynyt moneen taloon Punavuoressa – lonkeroita myös muualla Helsingissä

Suojelupoliisin nykyisiä toimitiloja hallinnoi Senaatti-kiinteistöt, joka myös päättää rakennusten jatkokäytöstä.

– Tulevasta käytöstä ei ole vielä mitään tietoa. Sitä mietitään vasta sen jälkeen, kun supo muuttaa pois, Senaatin viestintäpäällikkö Outi Tarkka sanoo.

Suposta tunnetaan lähinnä vain Ratakatu 12:n ulko-ovi, joka on usein uutisjuttujen kuvituksena. Supon ja poliisihallinnon käytössä on kuitenkin iso osa Muikun korttelista. Lisäksi supolla on tiloja käytössään ainakin Katajanokalla.

Vuonna 1896 valmistunut Ratakatu 12 toimi parikymmentä vuotta Venäjän valtiollisen poliisin asuintalona, kunnes siirtyi sotasaalina vuoden 1918 jälkeen Suomen valtiolle, kerrotaan supon historiassa Ratakatu 12. Etsivä Keskuspoliisi muutti sinne 1921.

Helsingin keskustan "turvallisuuskortteli" vahvistuu – Supon uusi rakennus tulee puolustusministeriön ja pääesikunnan kylkeen

Vuonna 1986 suojelupoliisin käyttöön tuli naapuritalo Ratakatu 10, joka oli ollut Helsingin toisen poliisipiirin toimitalo.

Entinen Svenska Handelslärovärketin koulu Merimiehenkatu 11:ssa on ollut suojelupoliisin ja sisäministeriön käytössä. Merimiehenkatu 13:n puutalo oli pisimpään rikoslaboratoriona, kunnes siihen muutti Etelä-Suomen poliisin lääninjohto.

Korttelissa sijaitsi pitkään myös tutkintovankila, jossa ehtivät istua esimerkiksi sotasyyllisyydestä epäillyt. Rakennus purettiin 1980-luvulla.

Todennäköistä on, että ainakin osa supon tiloista myydään. Näin tapahtui hiljan Ratakadun alkupäässä olleille työministeriön käyttämille taloille, joihin kaavaillaan nyt asuntoja ja liiketilaa. Tälle tontille rakennetaan myös uutta.

Suojelupoliisi tuplasi henkilökuntansa: Seuraa silmä kovana Isis-maista Suomeen palaavia ja Venäjän tilannetta – Helsingissä huomattava määrä ulkomaan vakoojia

USU: Valtaosa suomalaisista pelkää ääri-islamia tai -oikeistoa