Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiin avataan uusi design-hotelli, erikoisin huone sijaitsee hulppeassa tornissa – taustalla suosiotaan kasvattava staycation-ilmiö

Vuorikatu 18:n jugendtaloon avataan huhtikuussa suomalaisen Bob W:n huoneistohotelli, johon tulee noin 20 huoneistoa.

Valittavana on yksiöitä, kaksioita ja kolmen makuuhuoneen kattohuoneistoja. Bob W:n tiedotteen mukaan hotellin erikoisuutena on kattohuoneistotorni.

Huoneissa on käytetty paljon huippusuunnittelijoiden designiä.

– Huoneistot ja osan huonekaluista on suunnitellut Joanna Laajisto, jonka kädenjäljessä näkyy ympäröivästä kaupungista välittyvä inspiraatio. Sama teema näkyy myös sisustuksessa. Haluamme jokaiseen kohteeseemme paikallisen artistin designia ja taidetta. Vuorikadun-huoneistoissa tämä toteutuu muun muassa Pasi Tunkelo-Kärkkäisen sängynpäätyihin suunnittelemissa taideteoksissa. Huoneissa on lisäksi Artek Aalto -vintagekalusteita, Yrjö Kukkapuron tuoleja, Matrin sängyt sekä Hakolan raheja ja pöytiä, sanoo Bob W:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja Niko Karstikko tiedotteessa.

Bob W:ssä uskotaan, että hotellin asiakasryhmä koostuu useamman yön majoittuvista työmatkalaisista sekä omassa kotikaupungissaan lomailevista helsinkiläisistä.

– Staycation-ilmiö kasvattaa suosiotaan: vieraat tulevat läheltä tai kauempaakin vain paetakseen arkea ja hemmotellakseen itseään raikkaassa ympäristössä, Karstikko kertoo.

Huippukokkeja karkaa Helsingin keskustan ravintoloista – tänne he menevät: "Teen tiliä itselleni"

Vuorikadun ja Vilhonkadun risteyksessä oleva rakennuksen omistaa Sponda. Siinä toimii muun muassa Tokmanni. Alunperin se oli Suomen osuuskauppojen keskuskunnan pääkonttori.

Kaupunginmuseo kertoo, että alkuperäinen rakennus on vuodelta 1902 ja se on suunnitellut John Settergren. Rakennusta laajennettiin ja korotettiin 1920-luvun alussa Kauno S. ja Oiva Kallion suunnitelmalla. ja korotettiin.

– Sisäänkäynti torin puolelta on suunniteltu erityisen juhlavaksi. Sekä eteisen että kaksi kerrosta käsittävien eteishallin ja näyttelyhallin sisustuksessa on käytetty graniittia, marmoria ja tammea. Pylväiden veistoskoristelun on tehnyt kuvanveistäjä Johannes Haapasalo (1880– 1965). Taiteilija Juho Rissasen kauppaa ja teollisuutta kuvaavat lasimaalaukset valmistuivat vuonna 1939, museon sivulla kerrotaan.

Kaupunginmuseon mukaan sisätilojen arkkitehtuuri on 1920-luvulle ominaista monumentaaliarkkitehtuuria jyhkeimmillään.

Huippuhiihtäjä Samppa Lajunen laajentaa kiinteistöbisnestä Helsingissä – luksuskerrostaloille kysyntää: "Asunnot varattiin loppuun 20 minuutissa"

Matkailijoiden yöpymiset romahtivat etenkin pääkaupunkiseudulla – kurjia lukemia ympäri maata

Kongressikeskukset keksivät nyt tiloille luovaa käyttöä paikatakseen kävijäkatoa – Paasitornissa ollaan tulevasta keväästä varovaisen toiveikkaita

Helsingin pilvenpiirtäjästä voi tulla yli 200 metrinen – arkkitehti Rainer Mahlamäki paljastaa, miksi tornien erikoinen ulkonäkö poikkeaa täydellisesti suurkaupungeista

74-metriä korkean kirkon petoaiheiset patsaat vaarassa pudota ihmisten päälle Helsingissä – "Voivat murentua"