Gallup: Vihreät nousi kokoomuksen ohi Helsingin suosituimmaksi puolueeksi – perussuomalaiset tuplaamassa kannatuksensa

Gallup: Perussuomalaiset tuplaamassa kannatuksensa Helsingissä. Yli 70-vuotiaiden vaali-into on laskussa.

Vihreät on noussut kokoomuksen ohi Helsingin suosituimmaksi puolueeksi, selviää Tietoykkösen helmikuussa tekemästä tutkimuksesta. Vihreiden kannatus on nyt 23,5 prosenttia ja kokoomuksen 22,9 prosenttia.

Molemmat puolueet ovat menettäneet kannatustaan verrattuna vuoden 2017 kuntavaaleihin, kokoomus selvästi enemmän. Edelliset kuntavaalit voittaneen kokoomuksen kannatus putosi yli viisi prosenttiyksikköä. Toiseksi tulleilla vihreillä pudotusta oli nyt puoli prosenttiyksikköä.

Näiden kahden suurimman puolueiden kannatusta ovat syöneet perussuomalaisten ja demarien nousu.

Perussuomalaiset on lähes tuplannut kannatuksena ja noussut Tietoykkösen gallupin perusteella Helsingin neljänneksi suurimmaksi puolueeksi ohi vasemmistoliiton.

Vaaligallup paljasti muutoksen yli 70-vuotiaiden helsinkiläisten äänestyskäyttäytymisessä

Kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on kasvanut Helsingissä kuusi prosenttiyksikköä 12,7:ään vuoden 2017 kuntavaaleihin verrattuna.

– Samansuuntainen ilmiö on toistunut myös muualla Suomessa, Tietoykkösen tutkimuspäällikkö Juha Määttänen sanoo.

Kolmantena olevien demareiden kannatus nousi Helsingissä 13,8 prosentista 15,4 prosenttiin. Ylen helmikuun alun gallupin mukaan SDP oli Suomen suosituin puolue.

Tutkimukseen haastateltiin puhelimella 750 helsinkiläistä helmikuun puolivälissä. Virhemarginaali on 3,6 prosenttia suuntaansa. Tietoykkönen kuuluu samaan Mediatalo Keskisuomalainen -konserniin kuin Helsingin Uutisia julkaiseva Etelä-Suomen Media.

Helsingin vaalitaistosta tulee odotetun tiukka – Pihan ja kokoomuksen pakko tehdä kova kampanja, jos mielivät voittaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut