Nämä nimet kokoomus-pj nosti pormestarikisasta vetäytyneen Kirsi Pihan tilalle  – "Tilanne on poikkeuksellisen"

Ex-kansanedustaja ja yrittäjä Kirsi Piha kertoi lauantaina vetäytyvänsä Helsingin pormestarikilvasta. Tilanne on lyönyt Helsingin kokoomuksen ällikällä.

– Olihan se yllätys. Erityisesti sen takia, että hänet oli asetettu pormestariehdokkaaksi vahvalla enemmistöllä. Tilanteesta tekee poikkeuksellisen, että joku on jo nimetty ja tämä tapahtuu tällä aikataululla. Tämä oli selkeästi hänen henkilökohtainen ratkaisu, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo Helsingin Uutisille.

Piha voitti alkuvuoden piirikokouksessa toisen Helsingin kokoomuksen pormestariehdokkaaksi asettuneen Wille Rydmanin. Vaalit ovat huhtikuussa. Mistä löytyy uusi pormestariehdokas?

– Aiemmin kieltäytyneiden pitää harkita tilannetta uudelleen. Itse aion sen tehdä, Sazonov sanoo.

Sazonov mainitsee esimerkkeinä kansanedustajat Sari Sarkomaan ja Juhani Vartiaisen sekä apulaispormestari Pia Pakarisen.

Helsingin Uutisten Tietoykkösellä teettämän tuoreen vaaligallupin perusteella kokoomus on menettämässä Helsingin ykköspuolueen paikan vihreille. Miten Pihan uutispommi vaikutta vaaliasetelmaan?

– Helsingin Sanomien Taloustutkimuksella teettämä kysely antoi eri tyyppisen kuvan. Tilanne on nyt epäselvä. Helsingissä käydään kunnon kamppailu ykköspuolueen paikasta, Sazonov kommentoi.

Kirsi Piha luopuu Helsingin pormestariehdokkuudesta - ”On olemassa todellinen vaara, että minulla ei olisi edellytyksiä onnistua”

Helsingin vaalitaistosta tulee odotetun tiukka – Pihan ja kokoomuksen pakko tehdä kova kampanja, jos mielivät voittaa

Kirsi Piha kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut