Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä nimet kokoomus-pj nosti pormestarikisasta vetäytyneen Kirsi Pihan tilalle  – "Tilanne on poikkeuksellisen"

Ex-kansanedustaja ja yrittäjä Kirsi Piha kertoi lauantaina vetäytyvänsä Helsingin pormestarikilvasta. Tilanne on lyönyt Helsingin kokoomuksen ällikällä.

– Olihan se yllätys. Erityisesti sen takia, että hänet oli asetettu pormestariehdokkaaksi vahvalla enemmistöllä. Tilanteesta tekee poikkeuksellisen, että joku on jo nimetty ja tämä tapahtuu tällä aikataululla. Tämä oli selkeästi hänen henkilökohtainen ratkaisu, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo Helsingin Uutisille.

Piha voitti alkuvuoden piirikokouksessa toisen Helsingin kokoomuksen pormestariehdokkaaksi asettuneen Wille Rydmanin. Vaalit ovat huhtikuussa. Mistä löytyy uusi pormestariehdokas?

– Aiemmin kieltäytyneiden pitää harkita tilannetta uudelleen. Itse aion sen tehdä, Sazonov sanoo.

Sazonov mainitsee esimerkkeinä kansanedustajat Sari Sarkomaan ja Juhani Vartiaisen sekä apulaispormestari Pia Pakarisen.

Helsingin Uutisten Tietoykkösellä teettämän tuoreen vaaligallupin perusteella kokoomus on menettämässä Helsingin ykköspuolueen paikan vihreille. Miten Pihan uutispommi vaikutta vaaliasetelmaan?

– Helsingin Sanomien Taloustutkimuksella teettämä kysely antoi eri tyyppisen kuvan. Tilanne on nyt epäselvä. Helsingissä käydään kunnon kamppailu ykköspuolueen paikasta, Sazonov kommentoi.