Helsinkiläinen Tuuli Petäjä-Sirén, 37, valmistautuu uransa neljänsiin olympialaisiin Portugalissa –  "Harjoittelussa kaikki on tähdätty heinäkuun viimeiselle viikolle"

Täältä pesee, Tuuli Petäjä-Sirén tuuletti helmikuun lopulla. Robert Monstovics

Robert Monstovics

Soutajia yhtään väheksymättä helsinkiläinen purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén lienee ollut heittämällä suomalaisjoukkueen nimekkäin urheilija viime viikolla käydyissä sisäsoudun virtuaalisissa maailmanmestaruuskilpailuissa Tuusulassa.

Helsinkiläistä HSK:ta (Helsingfors Segelklubb) edustavan Petäjä-Sirénin, 37, aktiiviuran tähänastinen lakipiste on RS:X-luokan hopeamitali Lontoon olympialaisista kesäkisoista 2012.

Kertaalleen jo siirretyt Tokion olympialaiset (23. heinäkuuta–8. elokuuta 2021) ovat espoolaissyntyiselle helsinkiläiselle toteutuessaan neljännet viiden renkaan kisat.

Ennen Lontoota hän debytoi 2008 Pekingissä 16:nneksi. Viimeksi Riossa 2016 sijoitus oli kymmenes; Brasilian kisoissa hän oli myös Suomen lipunkantaja.

2011 lähtien Petäjä-Sirén on harjoitellut espanjalaisen Curro Manchónin valmennuksessa. Olympiavuonna hän oli myös EM-pronssilla Portugalin Madeiralla.

Lontoon-menestyksen seurauksena realisoitui myös Petäjä-Sirénin valinta 2012 vuoden urheilijaksi.

Siirtyneenäkin olympialaiset on merkitty paksulle tehostekynällä ohjelmaan semminkin, kun suomalainen on jo hankkinut maalleen olympiapaikan.

– Harjoittelussa kaikki on tähdätty nimenomaan Tokioon heinäkuun viimeiselle viikolle ja aivan elokuun alkuun.

– Kuitenkaan aivan kaikkeen ei pysty vaikuttamaan, eikä sellaisia asioita parane miettiä liikaa, Petäjä-Sirén muistutti Tokion näkymistä alkuviikosta tuusulalaisessa kuntosalissa Sulan alueella.

Korona ja tietysti myös perhe-elämä ovat vaikuttaneet siihen, että hän on pysytellyt tiukasti kotimaassa viimeiset kolme kuukautta.

Kilpaileminen sisäsoudussa on kaikin puolin mainio välipala, mutta enemmän siinä kyse on Petäjä-Sirénin mukaan lyhytkestoisuudesta (projekti) kuin pitemmän aikavälin tapahtumaketjusta (prosessi).

Maaliskuussa koittaa heti lähtö ulkomaille Portugaliin EM-viimeistelyleirille: EM-kisat ovat Vilamourassa Atlantin vesillä Algarven maakunnan edustalla Louléssa 5.–13.3.

MM-kisat piti alun perin järjestää 23.–29. toukokuuta Qinhuangdaossa Kiinassa, mutta siirto tuli ajankohtaiseksi jo viime loppuvuodesta. MM-kisapaikkana toimii Välimeren rannikolla purjehduksesta samoin tuiki tuttu Hyeres, 15 kilometriä Toulonista itään.

Alunperin MM-RS:X:in kisapäivien oli määrä Ranskassa olla 19.–24. huhtikuuta, mutta useammankin luokan neliviikkoisessa tapahtumassa ne ovat 26.–30.4.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut