Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jakomäestä mallia? Siltamäessä ja Suutarilassa harkitaan kouluja, päiväkoteja ja nuorisotiloja saman katon alle

Suutarilan peruspiirin, Siltamäen ja Suutarilan, koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin rakennuksien korjaus- ja uudisrakentamistarpeita on ryhdytty tarkastelemaan kokonaisuutena. Tilat on rakennettu pääosin 1980-luvulla ja vaatisivat lähivuosina perusteellisen korjauksen.

– Nykyisten tilojen peruskorjaaminen maksaisi arviolta noin 80 miljoonaa euroa. Suunnitelman tavoitteena on, että uudisrakentamisella ja harkitulla rakennuksien korjaamisella saadaan samalla rahalla paremmat tilat kuin peruskorjaamalla nykyiset rakennukset, kertoo hankkeen projektipäällikkö Antti Saarnio kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi oppimisympäristöt on tarve päivittää vastaamaan nykyvaatimuksia ja päättää mitä rakennuksia tullaan korjaamaan sekä mitä rakentamaan uudelleen. Työtä tehdään yhteistyössä kaupungin eri toimijoiden kesken.

Hanke muistuttaa Jakomäkeen viime syksynä valmistunutta Jakomäen sydäntä. Saman katon alle on sijoitettu peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilat.

Siltamäen ja Suutarilan suunnitelma valmistuu huhtikuussa. Sen jälkeen ryhdytään valmistelemaan kaavamuutoksia, väistötiloja ja rakennushankkeita. Tavoitteena on, että ensimmäisten hankkeiden rakentajia päästäisiin kilpailuttamaan ensi vuoden aikana.

Alueella on kolme koulua neljässä rakennuksessa. Yksi vaihtoehto on yhden ison peruskoulun rakentaminen. Sen pohjalta alueelta on etsitty sopivia tontteja.

Päiväkoteja alueella on seitsemässä rakennuksessa, joista kaksi on väliaikaisia. Leikkipuistoja on kolme. Päiväkotien ja leikkipuistojen kohdalla on tarkasteltu monenlaisia vaihtoehtoja. Peruskoulujen yhteyteen rakennettavilla päiväkodeilla voidaan vahvistaa lapsen yhtenäistä opinpolkua varhaiskasvatuksesta peruskouluun. Myös leikkipuistoja on tarkasteltu sijoitettavan uusien oppimisympäristöjen yhteyteen.

Kirjasto ja nuorisotalo sijaitsevat Seulastentiellä vuonna 1981 rakennetussa monitoimitalossa, jossa toimivat myös ala-aste ja päiväkoti. Käyttäjien mukaan sijainti on hyvä, mutta tilat voisivat olla käytännöllisemmät.

Kaupunkilaiset voivat kertoa mielipiteensä suunnitelmista verkkokyselyssä sekä 30. maaliskuuta kello 17–19 järjestettävässä Teams-verkkotilaisuudessa.

Näkemysten toivotaan tuovan sijainteihin liittyvää paikallistietoa ja arjen kokemuksia, joita asiantuntijatyössä ei välttämättä osata huomioida. Verkkotilaisuudessa on mahdollista kysyä ja saada vastauksia.