Atte Kalevan kohuvideota väitetty jopa syyksi Kirsi Pihan lähtöön – näin hän kommentoi: "Osui joillekin kiusallisen lähelle"

Kirsi Pihan äkkilähtö kokoomuksen pormestariehdokaspaikalta aiheutti viikonloppuna valtavan kohun ja syytä haettiin muun muassa puolueen sisäisistä ristiriidoista konservatiivien ja liberaalien välillä.

Erikseen asian tiimoilta on esiin nostettu Atte Kalevan Twitterissä jakama video, jossa hänellä on sanojensa mukaan unelma "Helsingistä ilman kommunisteja". Kaleva kehotti videollaan tekemään siitä "totta kuntavaalipäivänä". Piha paheksui videota ja sai puolestaan ryöpytystä somessa.

Atte Kaleva toteaa Helsingin Uutisille, että ei usko 15 sekunnin videon olevan syy Pihan päätökseen perua pormestariehdokkuus.

– Pitäisin aika omituisena, jos näin olisi.

Kaleva ei myöskään halua antaa painoarvoa ihmisten keksimille spekuloinneille. Hänen mukaansa syntynyt kohu kertoo vain siitä, että video osui joillekin "kiusallisen lähelle".

– Ei natseja Helsinkiin -iskulausetta voi vapaasti toistella, mutta jos sanoo, että ei halua kommunisteja, niin se on kauheaa. Tässä on aikamoinen kaksoisstandardi, Kaleva lataa.

Somemaailman raadollisuuden Kaleva kyllä ymmärtää.

– Ikävä kyllä Twitterissä ja muualla sosiaalisessa mediassa on paljon älämölöä ja huutelua ja siitä kaikki poliitikot saavat osansa.

Videostasi tulee hieman kieli poskessa -vaikutelma, oliko se tarkoitettu huumoriksi?

– Jokainen voi reagoida siihen miten haluaa, Kaleva sanoo ja toteaa, ettei ajattele kuitenkaan siten, että kaikki jotka eivät äänestä kokoomusta olisivat "kommunisteja".

– Eihän meillä edes ole Suomessa juurikaan varsinaisia natseja eikä kommunistejakaan.

– Video paljasti piilossa olevan sosiaalisen normin. Vasemmisto ikään kuin romantisoi kommunismia, pidetään Che Guevara -paitoja ja lauletaan partisaanilauluja, sanoo Kaleva ja ihmettelee miksi kommunismin militanttia retoriikkaa ei pidetä yhtä pahana kuin muiden äärisuuntausten.

Nämä nimet kokoomus-pj nosti pormestarikisasta vetäytyneen Kirsi Pihan tilalle  – "Tilanne on poikkeuksellisen"

Kokoomuksen äskeinen heikko galluptulos ei tullut Kalevalle yllätyksenä.

– Puolueen sisällä on lietsottu kahtiajakoa. Itse en oikein ymmärrä sitä, että omia jaetaan vuohiin ja lampaisiin.

Kalevan mielestä kokoomukseen on aina kuulunut se, että haastetaan näkökantoja eikä pyöritä vain samanmielisten kuplassa.

Tulevalta pormestariehdokkaalta Kaleva toivoo, että tämä pystyy kokoamaan puolueen taakseen.

– Meillä on täydet mahdollisuudet vaalivoittoon Helsingissä, jos ryhmittäydytään pormestariehdokkaan taakse yhtenä joukkona.

Juhana Vartiainen valmis kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Yllätyskäänne: Elina Lepomäki lähtee sittenkin ehdolle kuntavaaleihin Helsingissä – "Kokoomuksen tilanne on nyt toinen"

Kirsi Piha luopuu Helsingin pormestariehdokkuudesta - ”On olemassa todellinen vaara, että minulla ei olisi edellytyksiä onnistua”

”Koko ajan tulee peruutuksia” – vaalityöntekijöiden kato piinaa kuntavaaleja Helsingissä

Kirsi Piha kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut