Teini-ikäiset tytöt huumasivat lastenkodin työntekijän kahvilla, johon oli sekoitettu lääkkeitä – tuomioksi sakkoja

Tytöt sekoittivat lastenkodin työntekijän kahviin lääkkeitä Helsingissä viime vuoden heinäkuussa. Tekoa tutkittiin pahoinpitelynä ja syytettynä oli kolme tyttöä, joista kaksi oli tekohetkellä 16-vuotiaita ja yksi 15-vuotias.

Yksi kolmikosta murskasi kahdelta muulta tytöltä saamiaan, unettomuuden hoidossakin käytettyjä psykoosilääkkeitä, ja sekoitti ne lastensuojelulaitoksen kahvinkeittimessä olleeseen kahviin. Sen jälkeen toinen tytöistä tarjosi kahvia lastenkodin yövalvojalle.

Tarkoitus oli saada työntekijä nukahtamaan, mutta tämä epäonnistui. Sen sijaan työntekijä alkoi kokea olonsa väsyneeksi ja huonovointiseksi, hänen huuliaan pisteli ja hän alkoi sammaltaa. Työvuoronsa jälkeen hän hakeutui lääkäriin, joka totesi, että työntekijän omien havaintojen ja voinnin välillä ei ollut ristiriitaa.

Oikeudessa tytöt myönsivät teonkuvauksen oikeaksi, mutta yksi puolustautui syyllistyneensä korkeintaan avunantoon. Helsingin käräjäoikeus totesi pahoinpitelyn määritelmän täyttyneen ja tekijöiden toimineen yksissä tuumin, mutta ei pitänyt tekoa erityisen moitittavana, koska lääketabletteja oli kuusi kappaletta ja tarkoitus oli saada työntekijä vain nukahtamaan. Näin ollen oikeuden mukaan 50 päiväsakkoa oli riittävä rangaistus kullekin vastaajalle, mistä heille kertyy maksettavaa 300 euroa. Lisäksi he joutuvat korvaamaan yhteisvastuullisesti työntekijälle 200 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä fyysisestä haitasta, tämän ansionmenetyksen sekä oikeuskulut.

16-vuotias kuvasi salaa toisten seksiä ja julkaisi videon Instagramissa – Käräjäoikeus määräsi maksamaan uhrille 5 500 euron korvaukset

"Nuorten karkailu on ilmiö, mitä ei missään tapauksessa pitäisi olla" – Apulaispormestari Sanna Vesikansan mukaan Helsinki parantaa lastensuojelua konkreettisilla toimilla

Nuorisopoliisi Marko "Fobba" Forss nuorten tekemistä vakavista rikoksista: "Erittäin harvinaisia" – Silti Suomessa vangitaan vuosittain noin 40 alaikäistä

Kiireellisesti sijoitettavista lapsista suurin osa on 13–15-vuotiaita, ongelmat yhä rajumpia – "Monesti vanhemmat eivät vain enää pärjää nuoren kanssa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut