Puukolla uhanneiden teinipoikien epäillään ryöstäneen pojan Malmilla, saaliiksi merkkilaukku

Kahden teinipojan epäillään puukolla uhaten ryöstäneen pojan Malmilla maanantai-iltana.

Epäilty teko tapahtui noin kello 19.30 aikaan Malmin aseman kupeessa sijaitsevan urheilukaupan edustalla.

Asiasta on tehty rikosilmoitus. Pojan äiti kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa. Toisella pojalla oli tekohetkellä päällään musta ja toisella sininen takki. Molemmilla oli kasvojensa suojana tuubihuvi tai vastaava. Pojat olivat iältään arviota 14–16-vuotiaita.

Ryöstäjien matkaan lähti äidin mukaan merkkilaukku. Rahaa uhrilla ei ollut mukana.

Teon jälkeen kaksikko juoksi paikalta karkuun Malmin juna-asemalle.

Helsingin poliisin nuorisoryhmän rikoskomisario Marko Forss ei ota kantaa yksittäiseen tapaukseen, mutta kertoo, että Malmin alueella maanantai-iltana tapahtuneesta ryöstöstä on tehty poliisille rikosilmoitus. Tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä.

– Tällainen tapaus on tullut meille tutkittavaksi. Tässä vaiheessa esitutkinta en voi lähteä avaamaan asiaa millään tavalla.

Nuorten tekemissä ryöstöissä tai ryöstönyrityksissä ei Forssin mukaan ole alkuvuonna tapahtunut muutosta verrattuna viime vuoteen.

– Tämä on ollut suhteellisen rauhallista aikaa, ei mitään poikkeuksellista. Tänä vuonna tapauksia on ollut yhdeksän, viime vuoden vastaavana aikana 12.

Tapauksiin on kirjattu vuoden alusta maaliskuun alkuun kaikki nuorten tekemien ryöstörikosten eri muodot ja niiden yritykset.

Viime kuukausina Helsingissä on tapahtunut useita vakavia nuorten tekemiä rikoksia. Siitäkin huolimatta Forss rauhoittelee, ettei rikostilastoissa ole nähtävissä merkittäviä muutoksia.

– Koskela ja muut vakavat henkirikokset sekoittavat tilannetta, mutta varsinkin jos ryöstörikollisuutta ajatellaan, mitään radikaalia ei ole tapahtunut mihinkään suuntaan.

Viime vuonna poliisin nuorisoryhmän tutkittavana oli yhteensä 78 rikosepäilyä. Vuonna 2019 vastaava luku oli 77.

Lue: Koskelan murhan 3 epäiltyä yhä vangittuina – esitutkinnassa paljastui uusia uhriin kohdistuneita rikosepäilyitä, kokenut poliisi kuvaa tekoja "sadistisiksi"'

Lue: Vallilan puukotus toi tappotuomion ja pitkän vankeustuomion 16-vuotiaalle pojalle, ikätoveri tuomittiin avunannosta – Uhrikin oli vasta 18-vuotias

Lue myös: Poliisia puukottanut 15-vuotias tuomittiin vuoden nuorisorangaistukseen – Poliisipartio otti kiinni hedelmäveitsellä huitoneen tytön, joka hetkeä ennen istui ravintolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut