Juhana Vartiainen valmis kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Juhana Vartiainen (kok.) valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuoden 2015 vaaleissa ja Helsingin kaupunginvaltuustoon vuonna 2017. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kansanedustaja ja taloustieteilijä Juhana Vartiainen, 62, ilmoitti tiistaina havittelevansa kokoomuksen pormestariehdokkuutta Helsingissä.

Virallisesti asiasta päättää kokoomuksen piirikokous ensi viikolla, mutta käytännössä valintaa voidaan pitää selvänä, koska varteenotettavia muita ehdokkaita ei ole. Esimerkiksi kokoomuksen Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov kertoi alkuviikosta HU:lle kannattavansa Vartiaista tehtävään.

Petteri Orpo: En aio erota, enkä suostu vaalien siirtoon

Kirsi Piha luopui ehdokkuudesta vain kahden viikon jälkeen, mikä käynnisti valtavan julkisuusmylläkän ja nosti tikun nokkaan puolueen sisäiset ristiriidat lähellä perussuomalaisia olevan oikeistosiiven ja kansainvälisyyttä korostavien liberaalien kokoomuslaisten välillä. Piha kertoi, että hän ei pysty edustamaan koko sitä arvojen kirjoa, mikä kokoomuksessa tällä hetkellä on.

Atte Kalevan kohuvideota väitetty jopa syyksi Kirsi Pihan lähtöön – näin hän kommentoi: "Osui joillekin kiusallisen lähelle"

Näin puolueista kommentoidaan HU:n tekemän gallupin tulosta – Kokoomuksen mukaan tilanne ei ole hälyttävä, demareissa uskotaan kahden suuren puolueen aseman murenevan

Päätoimittaja Kannala: Kirsi Pihan mahalasku voi kääntyä kokoomuksen eduksi Helsingissä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut