Malmin Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittaja on ratkennut. Voittajaksi on valittu ehdotus Crossing Horizons. Suunnitelman takana ovat maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.

Puisto jakautuu voittajatyössä neljään osaan. Alueita ovat laidunalue Fallkullan kotieläintilan vieressä, arkeologinen risteys eli kiitoteiden risteysalue Lentoasemanpuiston keskustaosassa, avointen urbaanien kenttien alue ja metsäkäytävä, joka yhdistää puiston Helsingin itäisiin viheralueisiin.

Puiston uudet aktiviteetit ja rakenteet sijoittuvat neljälle Malmin lentokentän kiitotielle. Puistoon rakennetaan kenttä tapahtuma- ja urheilukäyttöön.

Tuomaristo piti ehdotusta onnistuneesta kytkeytymisestä ympäristöönsä.

– Ehdotus kiinnittyy vahvasti paikkaan ja alueen historiaan, joita se tulkitsee onnistuneesti. Puistossa säilyvä avoin niittymaisema saa idyllisen luonteen. Kentän rosoista materiaalimaailmaa vahvistetaan uusin veistoksellisin elementein, toteaa arkkitehti Salla Hoppu tiedotteessa.

Kaupunki järjesti yhteistyössä Suomen maisema-arkkitehtiliiton MARK:n kanssa avoimen kansainvälisen ideakilpailun Lentoasemanpuiston suunnittelusta Malmin entisen lentokentän alueelle. Alue valmistuu kokonaisuudessaan 2040-luvulla.

Kilpailulla etsittiin ideaa, jossa yhdistyvät alueen kulttuurihistoria, luontoarvot ja ekologinen monimuotoisuus. Kilpailuun saapui 34 ehdotusta 13 maasta.

Toiselle sijalle sijoittui ehdotus Runway Meadows.

Ehdotuksen takana ovat Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu Nyman & Ristimäki/ Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen/ Sarianna Salminen.

Kolmannen palkinnon sai LOCI maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ALULA.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut