Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllypuroon suunniteltua jääurheilukeskusta vastustetaan satojen nimien adressilla, myös poliitikot heräsivät – "Parempia sijainteja alustavasti löydettävissä"

Myllypuroon Ratasmyllyntien tuntumaan suunniteltu jääurheilukeskus on ajautunut vastatuuleen. Tontille on kaavoitettu taitoluisteluun ja pikaluisteluun soveltuva halli, mutta sillä sijaitsee myös metsää ja kalliota, jonka asukkaat haluavat säilyttää.

Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Mari Holopainen kertoi keskiviikkona Facebookissa, että Myllypuron Matokallio saattaa pelastua louhinnalta, vaikka voimassa on (hallin) mahdollistava kaava.

– Esitimme vihreissä, että Jääurheilukeskusta ei rakenneta suunnitellun mukaisesti Matokallion metsään, jolloin iso osa metsää tuhoutuisi. Hallin tieltä jouduttaisiin louhimaan jopa 80 000 kuutiota kalliota. Parempia sijainteja on jo alustavasti ollut löydettävissä, ja myös osin maanalaisia tiloja on mahdollista toteuttaa urheiluhalleille, Holopainen kirjoitti.

Tiedossa ei ole, mitkä sijainnit voisivat tulla kyseeseen tai onko hankkeen toimijoilla halukkuutta tai varaa ryhtyä kalliiseen maanalaisrakentamiseen. Holopainen ei vastannut torstaina HU:n haastattelupyyntöön.

Hakkuut tyrmistyttävät Pirkkolassa, toinen metsää uhkaava hanke käsittelyssä maanantaina – "Ei pidä rakentaa paikkaan, joka kaventaisi Keskuspuistoa"

Olympiakomitea on rankannut Myllypuron jääurheilukeskuksen valtakunnallisesti merkittävimmäksi liikuntapaikkarakentamisen hankkeeksi 2021–2024. Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään paikkaa, jossa pikaluistelun harjoittelu olisi mahdollista sisällä. Halli mahdollistaisi myös kansainväliset kilpailut.

Hankkeen taustalla olevan Myllypuron jääurheilukeskus Oy:n omistavat puoliksi Luisteluliitto ry ja Taitoluisteluliitto ry. Yhtiön tarkoituksena on rakentaa kokonaispinta-alaltaan noin 16 000-neliöinen monitoimihalli, johon sisältyisi muun muassa 400 metrin pikaluistelurata, kaksi jääkaukaloa, noin 2 000 hengen katsomo, juoksurata, kuntoilu- ja liikuntasalitiloja sekä valmennustiloja.

Pitäisikö Pirkkolan hallista aiheutuva haitta korvata metsittämällä alue muualta? – aloite vaatii ekologista kompensaatiota

Matokalliolle rakentamista vastustavassa asukasadressissa on tällä hetkellä yli 800 nimeä. Adressissa korostetaan, että itse hanketta ei vastusteta, vaan sen sijoituspaikkaa, joka johtaisi luontoarvojen menetykseen.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta jätti esityksen alueen varaamiseksi Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle pöydälle tiistain kokouksessaan.

Helsinkiin valmistuu uusi jäähalli ensi syksynä – urheilupuiston pomolta kova lupaus: "Kaupungin paras jää"

Myllypuroon suunnitteilla jääurheilun monitoimihalli – Suomen ensimmäinen pikaluistelurata sisätiloissa

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"