Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rap-lukio Laajasaloon? – "Sopisi itähelsinkiläiseen kultuuriprofiiliin"

Laajasaloon kannattaisi palauttaa lukio, joka sieltä vuosia sitten lakkautettiin, ehdottaa vihreä valtuutettu Tuomas Rantanen.

Syitä ovat alueen mittava täydennysrakentaminen, ratikan myötä paranevat liikenneyhteydet sekä se, että muiden lähistön lukioiden keskiarvorajat ovat nousseet.

Vetovoimatekijänä ja kaupunginosan profiilia nostavana piirteenä lukiolla voisi Rantasen mukaan olla erikoispainotus.

Emilia Uljas, 19, kertoo miksi kuntavaalit ovat nuorten kannalta nyt erityisen tärkeät – "Moni ei tiedä, mitä asioita kunnissa päätetään"

– Esimerkiksi ympäristön ja teknologian yhdistäminen voisi olla sellainen kattoteema, jolta olisi helppo ponnahtaa eriasteisiin jatkokoulutusvaihtoehtoihin. Siihen voisi mainiosti liittää myös Laajasalon lukiossa 2000-luvun alussa olleen saaristolaivurikurssin, jonka saattoi suorittaa koulun omaa venettä hyödyntäen.

– Jos lukioverkostossa halutaan korostaa nimenomaan taideopetukseen erikoistumista, itähelsinkiläiseen kulttuuriprofiiliin istuisi erityisen hyvin äidinkieltä ja musiikkia yhdistävä rap ja laajemmin bänditoiminta, Rantanen ideoi blogissaan.

Pissis meni pois muodista, mutta tiedätkö mitä tarkoittaa bängeri? – Helsinkiläisnuoret sekoittavat slangiin englantia ja muita kieliä

Oppivelvollisuus piteni 18 vuoteen, mutta ratkaiseeko se koulupudokkuuden ja keskeyttämiset? – "Usein kyse on siitä, että osaaminen ei riitä toisen asteen suorittamiseen"

Minne kaikki uudet raitiovaunut mahtuvat? – Varikoiden riittävyydestä huolta: "Alla jo kaksi isoa epäonnistumista"

Katja Legeza, 15, on tullut stressistä niin kipeäksi, että on joutunut olemaan pois koulusta: "Olen huomannut, että nuorilta vaaditaan yhä enemmän"

Helsinkiläinen Tiuku, 16, tarjoaa nyt apua lumitöihin, toiveena taskurahan tienaus – "Jos aloittaa ansaitsemisen jo nuorena, se kannustaa itsenäiseen elämään"

16-vuotias helsinkiläisartisti Joel Belinskij tylyttää 2020-luvun musiikkia – "Monesti kuulee, että biisit on tehty pienellä vaivalla"

Kruunusiltojen kustannusarvio nousi 35% – 350 miljoonan uudessa arviossa eivät ole mukana vaunut ja Laajasalon varikko