Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: "Uudellamaalla syytä varautua viime kevättäkin ankarampaan sulkutilaan"

Helmikuussa ja maaliskuun alussa kovaa vauhtia pääkaupunkiseudulla kiihtynyt koronapandemia tulee kääntämään viime kesästä asti jatkuneen talouden ja työllisyyden elpymisen jälleen alamäkeen, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Samaan aikaan, kun pandemia kiihtyy, etenee rokottaminen hitaasti. Yhtälöä ei helpota se, että osa pääkaupunkiseudun väestöstä on turtunut koronaturvallisuuteen, eikä noudata turvakäytänteitä riittävästi. Hallituksen sekava viestintä kärjistää tilannetta entisestään.

Kannala uskoo, että pääkaupunkiseudulla ja mahdollisesti myös laajemmin Uudellamaalla tullee olemaan hankala maalis-huhtikuu.

–  Tartunta- ja karanteenimäärät kasvanevat rajusti, mikä heikentää yritysten toimintaedellytyksiä ja lisää työttömyyttä. Samaan aikaan rajoitustoimenpiteet tiukentunevat merkittävästi – Uudellamaalla lienee siis syytä varautua viime kevättäkin ankarampaan sulkutilaan.

Lue koko pääkirjoitus tästä!