Päätoimittaja Kannala: "Uudellamaalla syytä varautua viime kevättäkin ankarampaan sulkutilaan"

Helmikuussa ja maaliskuun alussa kovaa vauhtia pääkaupunkiseudulla kiihtynyt koronapandemia tulee kääntämään viime kesästä asti jatkuneen talouden ja työllisyyden elpymisen jälleen alamäkeen, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Samaan aikaan, kun pandemia kiihtyy, etenee rokottaminen hitaasti. Yhtälöä ei helpota se, että osa pääkaupunkiseudun väestöstä on turtunut koronaturvallisuuteen, eikä noudata turvakäytänteitä riittävästi. Hallituksen sekava viestintä kärjistää tilannetta entisestään.

Kannala uskoo, että pääkaupunkiseudulla ja mahdollisesti myös laajemmin Uudellamaalla tullee olemaan hankala maalis-huhtikuu.

–  Tartunta- ja karanteenimäärät kasvanevat rajusti, mikä heikentää yritysten toimintaedellytyksiä ja lisää työttömyyttä. Samaan aikaan rajoitustoimenpiteet tiukentunevat merkittävästi – Uudellamaalla lienee siis syytä varautua viime kevättäkin ankarampaan sulkutilaan.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Helsingissä tungeksitaan ravintoloihin ja asiakkaat huomauttelevat turvaväleistä – kebab-ketju:  ”He vain änkeävät sisään, sitä on vaikea hallita"

Tehohoitoon joutuneita työikäisiä yhdistää yleinen riskitekijä, jota ei ole THL:n listalla – Koronamuunnos vie Husin teholle nyt entistä nuorempia ja perusterveempiä

Suojaako koronarokote muuntoviruksilta? Kestääkö karanteeni 14 vai 10 päivää? –  Lääkäri vastaa useasti esitettyihin kysymyksiin ja kertoo, miten koronavilkkuun pitää nyt reagoida

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut