Helsinkiläismuseo ui vastavirtaan: tavoitteena avata Tove Jansson -näyttely yleisölle ensi viikolla – "Meillä on hyviä kokemuksia koronatilanteen huomioivasta avoinnapidosta"

Didrichsenin taidemuseo (Kuusilahdenkuja 1) aikoo avata Tove Jansson -näyttelyn poikkeusoloista huolimatta 13. maaliskuuta.

Kävijämäärää rajataan entisestään ja hyviksi todettuja turvatoimenpiteitä jatketaan.

– Toivomme, että pystymme pitämään museon auki keväälläkin, laajennetuilla aukioloajoilla ja rajoitetulla kävijämäärällä, pohtii museonjohtaja Maria Didrichsen.

– Meillä on hyviä kokemuksia koronatilanteen huomioivasta avoinnapidosta Van Gogh -näyttelyssä. Hyödynnämme tätä kokemusta myös Tove Jansson -näyttelyn turvajärjestelyissä, hän jatkaa tiedotteessa.

Tove Janssonin kuvataiteilijan uraan keskittyvä näyttely Maalaaminen on kaikkein tärkeintä sisältää patsi Janssonin maalauksia, myös teoksia hänen lähipiiriinsä kuuluneilta sekä häneen vaikuttaneilta aikalaistaiteilijoilta, kuten Eva Cederströmiltä, Sam Vannilta ja Tuulikki Pietilältä.

Monilahjakas Jansson painotti usein olevansa ensisijaisesti taidemaalari, vaikka tekikin uran myös kirjailijana, kuvittajana ja sarjakuvataiteilijana.

Näyttelyn ajalliset painopisteet mukailevat Janssonin kuvataiteilijan uran aktiivisimpia kausia: keskiössä ovat uran alkuvuodet 1930- ja 1940-lukujen taitteessa sekä taiteellisen uudistumisen aika 1950-luvun lopulla ja 1960-luvulla.

Näyttely valottaa myös Tove Janssoniin ja hänen sukupolveensa suomalaisessa taidekentässä 1930–1960-luvuilla vaikuttaneita ilmiöitä.

Jansson seurasi taidemaailmaa aktiivisesti muttei tarttunut uusiin suuntauksiin ensimmäisten joukossa, vaan pysyi pitkään uskollisena nuorena omaksumalleen ranskalaistyyppiselle kolorismille.

Näyttelyn on mahdollistanut Moomin Characters Oy Ltd:iltä saatu teoslaina, jota täydentävät teokset kotimaisista museo- ja yksityiskokoelmista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut