Laaja koronavalvonta alkaa Helsingin kaupoissa ja palveluissa – nämä asiat luupin alla

Kauppojen ja muiden avoinna olevien palvelutilojen hygieniajärjestelyitä ja muun muassa turvaväleihin liittyvän ohjeistuksen esillepanoa ja toteutumista aletaan valvoa ensi viikosta alkaen, kaupunki kertoo.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut aloittaa tartuntatautilain muutokseen liittyvän valvonnan ja tarkastukset viikolla 10. Koronan leviämisen ehkäisemiseen liittyvät vaatimukset koskevat laajasti sekä yksityisiä että julkisia tiloja ja toimijoita.

Aluehallintovirasto vastaa ravintoloiden tartuntatautilain mukaisesta valvonnasta.

"Eihän tämä hyvältä näytä" – koronatilanne erityisen vaikea Helsingissä ja Uudellamaalla

Tarkastukset aloitetaan avoinna olevissa tiloissa, kuten elintarvikemyymälöissä, kauppakeskuksissa ja liikuntatiloissa. Jatkossa tarkastuksia tehdään myös muihin avoinna oleviin asiakas- ja kokoontumistiloihin.

Elintarvike- ja ympäristötarkastajat tarkastavat hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia normaalin valvonnan yhteydessä. Lisäksi tarkastuksia tehdään epidemiologisen arvion perusteella ja aluehallintoviraston pyynnöstä.

Itis julisti maskipakon – näin kommentoivat asiakkaat koronatoimia: "Keskustassa ihmiset käyttävät maskeja ja pitävät etäisyyttä, täällä ei ihan niin"

Kaikissa asiakastiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä, olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset sekä sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan. Muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden, sekä tilojen ja pintojen puhdistamista tulee tehostaa normaalitasosta.

Asiakaspalautetta helsinkiläisten kohteiden tartuntatautilain vaatimuksiin liittyen voi lähettää netissä hel.fi/palaute

Suojaako koronarokote muuntoviruksilta? Kestääkö karanteeni 14 vai 10 päivää? –  Lääkäri vastaa useasti esitettyihin kysymyksiin ja kertoo, miten koronavilkkuun pitää nyt reagoida

Tokmannille haastaja uudesta tanskalaisketjusta? – Avaa myymälän Helsinkiin lauantaina ja samalla kaksi muualle Suomeen

Hallitus valmistelee ulkonaliikkumiskieltoa – Poliisihallitus Ylelle: "Liikkumisen välttämättömyys voitaisi tarkistaa pikaisessa kenttäkuulustelussa"

HU:n kysely paljasti karut luvut kiinni menevien ravintoloiden määrästä – take away -myynnissä lohduton ongelma

IL: Tässä on korona-ajan todellinen hittituote – myynnissä kasvua viime vuonna 63 % ja vielä nyt tammikuussakin 45 prosenttia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut