Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laaja koronavalvonta alkaa Helsingin kaupoissa ja palveluissa – nämä asiat luupin alla

Kauppojen ja muiden avoinna olevien palvelutilojen hygieniajärjestelyitä ja muun muassa turvaväleihin liittyvän ohjeistuksen esillepanoa ja toteutumista aletaan valvoa ensi viikosta alkaen, kaupunki kertoo.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut aloittaa tartuntatautilain muutokseen liittyvän valvonnan ja tarkastukset viikolla 10. Koronan leviämisen ehkäisemiseen liittyvät vaatimukset koskevat laajasti sekä yksityisiä että julkisia tiloja ja toimijoita.

Aluehallintovirasto vastaa ravintoloiden tartuntatautilain mukaisesta valvonnasta.

Tarkastukset aloitetaan avoinna olevissa tiloissa, kuten elintarvikemyymälöissä, kauppakeskuksissa ja liikuntatiloissa. Jatkossa tarkastuksia tehdään myös muihin avoinna oleviin asiakas- ja kokoontumistiloihin.

Elintarvike- ja ympäristötarkastajat tarkastavat hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia normaalin valvonnan yhteydessä. Lisäksi tarkastuksia tehdään epidemiologisen arvion perusteella ja aluehallintoviraston pyynnöstä.

Kaikissa asiakastiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä, olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset sekä sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan. Muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden, sekä tilojen ja pintojen puhdistamista tulee tehostaa normaalitasosta.

Asiakaspalautetta helsinkiläisten kohteiden tartuntatautilain vaatimuksiin liittyen voi lähettää netissä hel.fi/palaute