Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeentien miljoonaremontti kohta valmis – jalkakäytävän reunasta irtoaa murikoita ajotielle

Pyörätuolilla liikkuvaa henkilöä avustava Heini Kauppinen on ollut ihmeissään Hämeentien katuremontin työnjäljestä.

Pyörätuolilla jalkakäytävälle ja sieltä pois on Hämeentiellä ollut vaikea siirtyä. Syynä tähän on jalkakäytävän ja suojatien siirtymäkohtaan asfaltista tehdyt loivennukset, jotka ovat lähteneet irti. Paikka-ainetta on palasina ajoradan reunassa.

Leveät pyöräkaistat ja olematon jalkakäytävä ärsyttävät Sörnäisten rantatiellä – kävelijä: "Meille alkaa Helsingin vihreässä Amsterdamissa tulla tukalat paikat"

– Ehkä hankkeen valvonta petti suojateillä tai virheet menivät kiireen piikkiin. Suojatielle ja sieltä poistuminen on hämmästyttävän monissa kohdin haasteellista.

Ongelmallisia kohtia on useassa paikassa Hämeentiellä.

– Olen mielenkiinnolla seurannut, kuinka Hämeentiellä toteutuu Helsingin lupaus rakentaa maailman toimivinta kaupunkia. Ainakin Hämeentien uudistuksen osalta tavoitteesta on jääty.

Kaupungin rakennuttamispäällikkö Erkki Nurmi kaupunkiympäristön toimialalta kertoo, että kyse on kadun väliaikaisista paikkauksista, jotka ovat, ikävä kyllä, lähteneet irti.

 – Tämä on meidän tiedossamme oleva juttu. Massaa on yritetty saada niin, että kynnystä ei olisi, muuta se on lähtenyt irti.

Kesällä valmistuvan Hämeentien katuremontin ajoradoilta puuttuu vielä viimeinen asfalttikerros. Ajoradan pinta on sen vuoksi matalammalla kuin jalkakäytävä.

– Ajoradalta puuttuu massaa viisi senttiä. Tien pinta tulee tästä nousemaan, Nurmi sanoo ja toteaa, että kaupunki on saanut asiasta palautetta. Korjauksia väliaikaiseen järjestelyynkin on tehty.

– Palautetta on tullut. Jotain niille on käyty paikan päällä tekemässäkin. Massaa on yritetty laittaa niin, että kynnystä ei olisi.

Väliaikaiset luiskat Hämeentielle tehtiin, koska talvella asfalttiasemat eivät ole auki eikä asfaltointia ole pystynyt talviaikaan tekemään.

– Kun asfalttiasemat keväällä avautuvat, niin hommat lähtevät siitä etenemään, Nurmi lupaa.

Ratikat katoavat kesällä lähes koko Kalliosta – kartta näyttää, miten katutyöt mylläävät reittejä uusiksi

Lopputuloksena on, että ajorata ja jalkakäytävä ovat samalla korkeudella. Teitä tulee erottamaan leveä kanttikivetys.

Kauppista ajatus esteettömästä kulusta ilahduttaa.

– Onpa hyvä uutinen.

Kauppisen mukaan Kalasatamassa esteettömyys on onnistunut.

– Kalasatamassa vastaavien kohtien rakentaminen on ollut laadukkaampaa. Siellä on harrastettu myös sitä, että jalkakäytävää on loivennettu risteysalueelle.

Hulppeilla pyöräkaistoilla vain muutama käyttäjä – Yrittäjää mietityttää kuinka asiakkaat löytävät taas Hämeentielle: "Tammikuun jälkeen sen näkee"

Kauppinen toivoo, että Kalasatamasta ja Hämeentiestäkin voitaisiin ottaa oppia kohta remontin kouriin joutuvalle Helsinginkadulle.

– Helsinginkadun remontti on alkamassa. Sen onnistuminen vaikuttaa erityisesti liikuntaesteisten arkeen.

Hämeentien asfaltoinnin lisäksi Haapaniemenkadun työt ovat vielä kesken. Koko remontin on tarkoitus valmistua kesäkuussa.

Alkuperäinen kokonaisurakkahinta oli 17 miljoonaa euroa. Hinta tarkentuu, kun remontti saadaan valmiiksi.

Pyöräteitä suolataan Helsingissä entistä enemmän – tehohoidettujen reittien osuus kasvoi tänä talvena 20 kilometriä

Tuttu sakkorysä otettiin jälleen erityistarkkailuun Helsingissä – yrittäjä: "Jalankulkijoille yksi alueen vaarallisimmista"

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

Vievätkö ladut kaikki reitit? Joidenkin mielestä Keskuspuistossa jo liikaakin tilaa hiihtoon – Näin kuittaa asian kaupungin ulkoilupäällikkö