Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki lähettää nyt tekstiviestejä koronan joukkoseulontaan – Saitko koodin? Toimi näin

Helsinki otti 4. maaliskuuta käyttöön joukkoseulontakoodin. Koodin saa henkilö, jonka oletetaan osana laajempaa ryhmää altistuneen koronalle. Koodi lähetetään tekstiviestinä Helsingin epidemiologisesta toiminnasta, ja kaikkia sen saaneita henkilöitä kehotetaan koronatestiin.

Sekä oireettomille että oireisille koodin saaneille ajanvaraus onnistuu Omaolo-palvelussa. Jos Omaolon käyttö ei onnistu, testiaika voidaan varata soittamalla koodin mukana tulevaan puhelinnumeroon.

– Testaaminen matalalla kynnyksellä on koronan voittamisessa aivan ensiarvoisen tärkeää. Hienoa, että keskeinen sähköisen ajanvarauksen kanava Omaolo mahdollistaa ajan varaamisen Koronavilkun käyttäjille ja joukkoseulonta koodin saaneille kaikissa tapauksissa, johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi kommentoi tiedotteessa.

Helsingissä on tehty viimeisen viikon aikana koronatestejä keskimäärin 2 700 päivässä.

Myös suositus Koronavilkku-sovelluksen käyttäjille on muuttunut viime viikolla. Nyt myös oireettomia kehotetaan hakeutumaan Koronavilkku-hälytyksen tullessa koronatestiin.