Ravintoloiden sulkeuduttava puoliltaöin – Eduskunta asettui kolmen viikon sulun kannalle

Eduskunta on tänään päättänyt, että ravintolat suljetaan kolmeksi viikoksi koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla eli valtaosassa Suomea.

Päätös tulee voimaan tiistain vastaisena yönä puoliltaöin.

Hallituksen alkuperäinen suunnitelma oli, että ravintolat sulkeutuisivat jo tänään maanantaina, mutta eduskunta käsitteli asiaa vielä tänään.

Sulku koskee kaikkia yleisölle avoimia ravintoloita eli muun muassa ruokaravintoloita, baareja ja kahviloita. Myös terassit pitää sulkea. Sen sijaan esimerkiksi henkilöstöravintolat saavat pysyä avoinna.

Ravintolat ja kahvilat voivat sulun aikana myydä noutoannoksia suoraan asiakkaalle tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien välityksellä asiakkaalle.

Eduskunnan mielestä sulkujakson jälkeen tulevassa lainsäädännössä pitäisi harkita, voitaisiinko alueellista soveltamisalaa rajata tarkemmin kuin maakuntatasolla.

Eduskunta myös edellyttää, että tulevassa valtioneuvosto ottaa tulevassa lainsäädännössä huomioon ravitsemisliikkeiden ja erilaisten ravintolatilojen erilaiset riskiprofiilit virustartuntojen leviämisen suhteen. Eli yökerhoille ja ruokaravintoloille pitäisi räätälöidä omat sääntönsä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut