Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Helsingin itäosat kaipaavat nykyistä enemmän liikuntamahdollisuuksia" – naisten vuoroakaan ei ole kelpuutettu uimahalliin

Nuoret: Vuosaaresta puuttuu vielä tekojäärata.

Itäisen Helsingin liikuntapaikkamahdollisuudet kohenevat tällä vuosikymmenellä.

Alueella käynnistyy useita merkittäviä rakennushankkeita, jotka valmistuttuaan täydentävät itäisten kaupunginosien liikuntapalveluita.

Vuosaaresta on tähän saakka puuttunut tekojäärata, vaikka alueella on runsaasti jääurheiluväkeä. Kontulassa kenttä on jo olemassa.

– Vuosaaressa on selvästi tarvetta tekojääradalle ja sen rakentamiseen on varauduttu ottamalla hanke mukaan investointiohjelmaan, kertoo kaupungin liikuntapaikkojen itäisen alueyksikön päällikkö Risto Hietanoro.

– Tekojääkentän paikkaa ei vielä ole lyöty lukkoon, ei myöskään tarkkaa rakentamisaikataulua. Uskon kuitenkin siihen, että kenttä on käyttövalmis vielä 2020-luvun puolella.

Kaupungin oman selvityksen mukaan Vuosaari on yksi parhaista kohteista uusille tekojäille.

Pitää muistaa, että liikunnan pitää olla iloinen ja positiivinen asia, ei pelkästään kilpailukohde.

Myllypuroon on suunniteltu suurta jääurheilukeskusta pika- ja taitoluisteluun, mutta alueen asukkaat ovat nousseet vastarintaan hallin kaavoituksessa. Helsingin Uutiset kertoi viime torstaina verkossa ja viikonloppuna painetussa lehdessä (HU 6.–7.3.), että myös vihreät vastustaa keskuksen rakentamista Matokalliolle.

Matokallion puolesta on perustettu nettiadressi, jonka oli maanantaina puolen päivän aikaan allekirjoittanut noin 800 henkeä.

Olympiakomitea pitää Myllypuron jääurheilukeskusta valtakunnallisesti merkittävimpänä liikuntapaikkarakentamisen hankkeena 2021–2024. Hallin rakentaminen mahdollistaa myös kansainvälisen tason pikaluistelukilpailujen pitämisen Helsingissä.

Uusien liikuntapaikkojen toivotaan innostavan etenkin lapsia ja nuoria liikkumaan aiempaa enemmän.

– Kyllä Helsingin itäosiin kaivattaisiin nykyistä runsaammin liikuntamahdollisuuksia, arvioi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsen Pekka Löfman (kok.).

– Itä-Helsingissä on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia ja nuoria, joita pitäisi kannustaa urheilun ja liikunnan pariin, Vuosaaressa asuva Löfman sanoo.

– Etenkin maahanmuuttajatyttöjä pitää rohkaista liikkumaan. Haasteena ovat joukkuelajit. Samoin yhteisuiminen on musliminaisille usein vaikeaa.

Jakomäen uimahallissa on jo pitkään ollut tiistaisin käytössä vain naisille tarkoitettu uintivuoro. Vastaavaa naisten vuoroa ei kuitenkaan ole toteutettu Itä-Helsingissä.

Tänä keväänä ohjattu liikkuminen on koronan vuoksi entistä vaikeampaa, sillä kaikki kaupungin liikuntakurssit sisä- ja ulkotiloissa on ainakin maaliskuun loppuun saakka peruttu.

Löfmanin mukaan jokainen lapsi ansaitsee päästä nauttimaan liikunnan riemusta.

– On väärin, jos lapset voivat harrastaa liikuntaa vain silloin, jos vanhemmilla on riittävän lihava lompakko.

Koulut ovat Löfmanin näkemyksen mukaan ratkaisevassa asemassa.

– Pitää muistaa, että liikunnan pitää olla iloinen ja positiivinen asia, ei pelkästään kilpailukohde.

– Ei voida olettaa, että kymmenvuotiaan lapsen tähtäimessä pitäisi olla ura NHL:ssä. Se on selvää, että jotkut lajit ovat kilpailuhenkisempiä kuin toiset – esimerkkeinä voisivat olla cheerleading ja tyttöjen muodostelmaluistelu.