Katuruoka: Suosittu ruokarekka ajaa asuinalueille, joissa on vähän ravintoloita mutta paljon rahaa käyttäviä asukkaita.
Tällä viikolla alkanut ravintoloiden koronasulku tietää kiireistä aikaa muun muassa ruokarekoille.
Osa näistä pop-up-ravintoloista pysyttelee pitkään samalla paikalla, kuten filippiiniläistä katuruokaa Vallilan Konepajalla helmikuusta lähtien valmistanut Apir! Burger.

Hiiligrillin tuoksulla asiakkaita houkuttelva Buli Foodtruck kiertää taas päivittäin eri puolilla Helsinkiä.
– Välttelemme keskustaa, mutta liikumme uusilla asuinalueilla, joissa ei ole vielä paljon palveluja. Yksi esimerkki tällaisesta on Kuninkaantammi. Meitä toivotaan usein myös Haagaan, koska siellä on vähän ravintoloita, sanoo yrittäjä Joonas Alhainen.
Hän kertoo, että keskustassa ruokarekkojen paikat on määrätty tarkasti, mutta lähiöissä saa toimia vapaammin.
Keskustan ulkopuolella myös kauppa käy paremmin.
– Helsingin keskustassa ihmiset ostavat yleensä vain yhden hampurilaisen. Muualla tullaan ostamaan koko perheelle iso määrä safkaa. Kun mennään omakotitaloalueelle, ostokset ovat ihan erilaiset. Tapulikaupungin ja Puistolan suunnalla keskiostos oli yhden päivän aikana 40 euroa. Se on ihan älytön food truckille, Alhainen kertoo.
Alhainen työskentelee ruokarekassa yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa. He valmistavat hampurilaisia ja bbq-lihoja, joita myydään päivässä pari sataa annosta. Lisääkin saattaisi mennä, mutta vuoden 1970 Mercedes-Benz-paloautoon rakennetun ruokarekan rajat tulevat vastaan.
– 200 annosta on maksimi. Autoon ei mahdu enempää ruokaa.
Tällä viikolla Buli pysähtyy Lehtisaaressa, Myllykylässä, Tammisalossa ja Lauttasaaressa.
Toistaiseksi Buli pyörii yhdellä ruokarekalla.
– Yritimme ostaa Käpylän lippakioskin, mutta omistaja ei halunnut myydä sitä kaupallisille toimijoille.