Useita ruokarekkoja hylättiin hankeen suositulla parkkipaikalla Helsingissä – "Niihin on murtauduttu ja niitä on sakotettu"

Helsinkiin muodostui viime kesänä uusi katuruokakeskittymä, kun useat ruokarekat parkkeerasivat Vanhankaupunginkoskelle Pornaistenniemeen. Osa ruokarekoista on palvellut suositulla ulkoilualueella myös talvella.

Kaupungin mukaan parkkipaikkaa ei ole virallisesti tarkoitettu ruokamyyntiin. Toiminta on kuitenkin mahdollista ”pysäköintisäännöksiä noudattaen”.

– Vilkkaimpina päivinä alueella oli yrittäjiä ruuhkaksi asti, joka aiheutti alueen muille käyttäjille haittaa. Tästä saimme runsaasti palautetta, ja tulevan kesän osalta selvitämme mahdollisuuksia näiden eri intressien yhteensovittamiseksi. Aikaisintaan vuonna 2022 kadun peruskorjauksen yhteydessä myös ketterät kioskit on tarkoitus huomioida toteutuksessa, Helsingin kaupungin asukas- ja yrityspalvelupäällikkö Antti Mäkinen kertoo sähköpostilla.

Black Grill & Cafe ajoi ruokarekan parkkipaikalle jo tammikuussa.

– Myyntiä ei ole kamalasti, mutta sinne on aina kiva mennä ja höpötellä mukavien ihmisten kanssa, sanoo yrittäjä Toni Määttä.

Black Grill & Cafe toimi alueella myös viime kesänä. Määtällä oli aiemmin ruokarekka Helsingin keskustassa, mutta kaupunki ei jatkanut paikan vuokrasopimusta enää täksi vuodeksi.

Viime kesän jäljiltä Pornaistenniemessä on useita ruokarekkoja lumihangessa seisomassa, joista harvassa on kuitenkaan nyt toimintaa. Määtän mukaan ruokarekkoihin on murtauduttu ja niitä on sakotettu. Hänen oma ruokavaununsa ajetaan yöksi talliin.

Helsingin ydinkeskustaan pettynyt ruokarekka iski kultasuoneen lähiössä – asukkaiden rahankäyttö löi yrittäjän ällikällä: "Ihan älytön!"

Yllätyskäänne! Pikaruokaketju KFC tulee sittenkin Suomeen – ensimmäinen ravintola pk-seudulle jo tänä vuonna

Kaupunki häätää 5 grilliä Helsingin keskustasta: Tonin kioski on este kovaa ajaville pyöräilijöille – "Päätös tuli ihan pommina"

Grillistä nousi kohu Helsingissä: Vihreiden valtuutettu siirtäisi keskustan parkkiruutuja ruokarekkojen käyttöön – "Paikka on erinomainen"

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut