Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jopa 80 000 kuutiota kalliota louhittaisiin pois urheiluhallin tieltä Helsingissä – "Nyt on tärkeää kartoittaa kaikki vaihtoehtoiset sijainnit"

Myllypuron jääurheilukeskus on ajautunut vastatuuleen. Helsingin Uutiset kertoi asiasta viime viikon torstaina. Asukkaat vastustavat Matokalliolle kaavoitettua hanketta adressilla, koska se tarkoittaisi jopa 80 000 kuution louhimista. Myös vihreiden mielestä hallin paikkaa voidaan siirtää.

Myllypuroon suunniteltua jääurheilukeskusta vastustetaan satojen nimien adressilla, myös poliitikot heräsivät – "Parempia sijainteja alustavasti löydettävissä"

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta jätti esityksen alueen varaamiseksi Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle viime viikolla pöydälle.

Toimitus esitti kysymyksiä hallihanketta Facebookissa kommentoineelle vihreiden kansanedustaja ja valtuutettu Mari Holopaiselle.

Nyt kun olette tehneet esityksen, että suunniteltu jääurheilukeskus ei tulisikaan sille varatulle tontille Myllypurossa: Onko teillä vaihtoehtoinen paikka olemassa ja missä se tai ne sijaitsevat?

– Vihreät haluavat, että kaikki mahdolliset vaihtoehdot jääurheilukeskukselle tutkitaan. Matokallio on asukkaille arvokas lähimetsä ja kaunis kallioalue. Ensisijaisesti vaihtoehtoinen sijainti tulisi löytää Itä-Helsingistä. Esityksiä ei ole lautakunnassa tehty, vaan hanke on pöydällä.

Malmin jättihanke on edennyt hitaasti – urheiluseurat toiveikkaita että rakentaminen voisi alkaa loppuvuonna

Facebookissa väläytit maan alle rakentamista, mutta se on toki erittäin kallista – jäisikö hankkeen toimijoiden vastuulle kaivaa ylimääräiset miljoonat jostain, vai tulisiko kaupunki vastaan kustannuksissa?

– Ensisijaisesti kannattaa etsiä nyt muita sijainteja kuin varsinaista maanalaista ratkaisua. Kustannuskysymyksissä on hyvä huomioida, että myös luonnolla on hintansa ja arvo, joka pitäisi huomioida. Lähimetsät tarjoavat tärkeitä liikuntapalveluita helsinkiläisille.

– Lähtökohtaisesti urheiluhalleille sopivia sijaintivaihtoehtoja on löydetty aivan metroaseman tuntumasta, osin maan alta kuten väestönsuojista sekä teiden vierestä, toisin kuin asuinrakentamisen osalta voidaan toimia.

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Olympiakomitea on rankannut kyseisen hankkeen valtakunnallisesti tärkeimmäksi liikuntapaikkahankkeeksi, se sisältäisi mm. mahdollisuuden pikaluisteluun, jolla ei ole hallia koko Suomessa. Näetkö, että tällaisten hankkeiden pitäisi mieluummin sijoittua jonnekin muualle kuin Helsinkiin, esimerkiksi Vantaalle tai Espooseen?

– Haluamme jääurheiluhallin sijoittuvan Helsinkiin. Nyt on tärkeä kartoittaa kaikki mahdolliset vaihtoehtoiset sijainnit, jotta myös arvokas lähimetsä ja kallioalue Myllypurossa voisi säilyä. Helsingin kaupunki on suuri maanomistaja.

Mikä ylipäänsä on vihreiden suhde urheilu- ja liikuntahalleihin? Myös Pirkkolan monitoimihallia on vastustettu voimallisesti. Pitäisikö niiden rakentamista pyrkiä vähentämään rakennuspaikkojen muutenkin vähentyessä Helsingissä?

– Helsinkiin tarvitaan lisää liikuntapaikkoja. Liikuntaa ja lähiluontoa ei pidä asettaa vastakkain, vaan toimivat ratkaisut voidaan kyllä löytää. Pirkkolan hallin suhteen esitimme toisen sijainnin etsimistä, jotta arvokasta keskuspuistoa ei olisi tarvinnut kaataa.

Hakkuut tyrmistyttävät Pirkkolassa, toinen metsää uhkaava hanke käsittelyssä maanantaina – "Ei pidä rakentaa paikkaan, joka kaventaisi Keskuspuistoa"

Muuan saari tuli kuin taivaan lahjana Helsingille – rakentaa uuden 25 000 asukkaan merellisen kaupunginosan

Kiistellyn Pirkkolan hallihankkeen rakennustyöt saavat jatkua – valitukset tulleet yhtiölle kalliiksi

Itä-Helsingistä varattiin 3 hehtaarin tontti jää- ja palloiluhalleille, hotellille ja leikkimaailmalle

Helsinkiin suunnitellaan isoa monitoimihallia – voimistelijoiden hartaasti toivoma hanke nytkähti eteenpäin

Jääurheilukeskus Helsinkiin – harjoittelumahdollisuuksia sekä pika- että taitoluistelijoille

Kiistellyn kallion räjäytys alkaa Kumpulassa tammikuun alussa –  asukkaat harkitsevat uutta valitusta