Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville perusti Helsinkiin jättimäisen urheilukeskuksen, jonne on tunkua tiukoista rajoituksista ja 66 e/h hinnasta huolimatta – "Kokoa voi verrata kauppakeskukseen"

Useat Helsingin yksityiset sisäliikuntapaikat ovat tehneet järjestelyitä, joilla saman katon alla voi pelata enemmän kuin kymmenen pelaajaa.

Esimerkiksi Messukeskuksen uudessa padel-hallissa voi illan ruuhkatunteina olla yhteensä 32 pelaajaa kahdeksalla kentällä. Vallilan Konepajan Billebeino Padelissa kenttiä on kuusi, joten pelaajien maksimimäärä on 24. Talihallissa kaksinpeliin tarkoitettuja sulkapallo- ja squash-kenttiä on yhteensä kymmenen.

Etelä-Suomen avi on rajannut liikuntatilat kymmeneen henkeen, mutta avin ohjeistuksessa ison urheilutilan voi jakaa pienempiin osiin, jos eri seurueet eivät kohtaa toisiaan.

Hittilajiksi noussutta padelia pelataan nelinpelinä läpinäkyvässä "häkissä". Messukeskus Padelin perustaja ja projektin vetäjänä toimiva Ville Palola ,39, sanoo, että rajoitukset koskevat jokaista häkkiä erikseen, koska kenttien välillä on useiden metrien levyiset suoja-alueet.

– Meillä sisään tullaan eri ovesta kuin poistutaan ulos. Poistuminen tapahtuu 15 metriä leveää käytävää pitkin.Peliporukat eivät kohtaa toisiaan. Messukeskuksen 10 000 neliön kokoista padel-hallia voi verrata esimerkiksi kauppakeskukseen, Palola sanoo.

Myllypuron Arena Centerissä turvallisuutta on lisätty muun muassa peliaikaa lyhentämällä. Pelaajien tulee poistua padel-kentiltä 5 minuuttia ennen vuoron loppumista. Käytössä on neljä padel-kenttää.

Iltalehti kertoi aiemmin, että kuntosalit ja crossfit ovat erottuneet alkuvuonna Hus-alueen tartuntaepäilyissä. Yli 20-vuotiailla kolmanneksi eniten epäilyjä oli padelissa.

Avin mukaan oleellista on viruksen leviämisen estäminen.

– Jos terveysturvallisuutta ei voi varmistaa, tiloja ei voi pitää auki millään järjestelyillä, sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston viestintäpäällikkö Johanna Koskela Helsingin Uutisille.

Sosiaali- ja terveysministeriö on yrittänyt saada aluehallintovirastot sulkemaan yksityiset liikuntapaikat kokonaan.

–  Emme ole muuttamassa nykyisen lain tulkintaamme, Koskela sanoo.

STM:n tarkoituksena on saada lakiin muutoksia.

–  Jos lakia muutetaan tältä osin, tietenkin teemme sitten päätöksemme sen mukaisesti.

Messukeskukseen helmikuussa avattu padel-halli on rakennettu alusta asti koronarajoitusten ehdoilla. Toiminta on väliaikaista ja sitä on tarkoitus jatkaa niin pitkään, kunnes Messukeskuksen normaali toiminta käynnistyy.

– Kahdeksan pelikentän lisäksi uusia on tulossa viisi lisää, Ville Palola sanoo.

Koronaturvallisuuden lisäksi Messukeskuksen isosta tilasta on hyötyä myös itse pelaamisessa. Hallissa katto ei tule samalla tavalla vastaan kuin monessa muussa paikassa. Se mahdollistaa huippukorkeat lyönnit.

– He, ketkä ovat saaneet pelata padelia ulkona, vaativat korkeudelle omat kriteerit. Sen suhteen Messukeskus vastaa ulkona pelaamista.

Kenttien materiaalit on tuotu lajin supermaa Espanjasta, jossa myös Palola on toiminut pitkään hotelliyrittäjänä.

Illan ruuhka-aikaan pelitunti Messukeskuksessa maksaa 66 euroa. Se on yksi Helsingin korkeimpia. Esimerkiksi läheisessä Vallilan Konepajan Billebeinossa padel-tunnin hinta on 44 euroa. Aamutunteina hinnat ovat molemmissa huomattavasti edullisempia.

Mikä tekee Messukeskuksen hinnasta näin korkean?

– Kiinteistösijoittajan näkökulmasta neliöt maksavat, joita Messukeskuksessa on kenttää kohden enemmän. Messukeskuksen sijainti on myös hyvä. Hinnoittelun suurin hyöty on se, että vapaita vuoroja löytyy aina, Palola perustelee.