Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ympäristöministeriö hylkäsi Malmin kenttää koskevat valitukset – Malmin lentoaseman ystävät aikoo valittaa hallinto-oikeuteen

Ympäristöministeriö on hylännyt valitukset, jotka on tehty Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätöksestä.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n ja Museoviraston tekemät valitukset koskivat Malmin lentoaseman alueen suojelua. Valitukset hylättiin, koska ministeriö katsoo, ettei ely-keskuksen päätös ole lainvastainen. Lentoaseman terminaalirakennus ja hangaari on suojeltu asemakaavalla.

Malmin lentoaseman ystävät ry esitti, että vuonna 1936 valmistunut Malmin lentoasema-alue suojeltaisiin rakennusperinnön suojelemisesta annetulla lailla. Uudenmaan ely-keskus hylkäsi esityksen kesäkuussa 2019. Malmin lentoaseman ystävät ry ja Museovirasto valittivat päätöksestä ympäristöministeriöön.

Lennot Malmilla jatkuvat edelleen – Yhdistys on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hoviin

Ely-keskus on rakennusperintölain mukaisessa suojelussa kokonaisharkintaa käyttävä hallintoviranomainen, joka hyväksyy tai hylkää suojeluesityksen. Ympäristöministeriö puolestaan on valitusviranomainen, joka tarkastelee ainoastaan tehdyn päätöksen lainmukaisuutta.

Asemakaava-alueella rakennussuojelu toteutetaan pääsääntöisesti maankäyttö- ja rakennuslain nojalla asemakaavoituksen keinoin ja tietyin edellytyksin rakennusperintölain mukaan. Ely-keskus on päättänyt, että valtakunnallisesti merkittävän Malmin lentoaseman kulttuuriympäristön arvot voidaan turvata asemakaavoituksen keinoin, eikä se ympäristöministeriön mukaan toiminut lainvastaisesti, kun se tulkitsi asemakaavoituksen olevan ensisijainen menettely suojelukysymyksessä, vaikka siinä olisi voinut soveltaa myös rakennusperintölakia.

Käräjäoikeus ratkaisi Malmin lentokentän riita-asian – Yhdistykselle sopimussakkoa 92 000 euroa

Ympäristöministeriön päätös ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen. Näin Malmin lentoaseman ystävät ry (MLY) aikoo myös tehdä. Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että "asia tulee todennäköisesti etenemään korkeimpaan hallinto-oikeuteen".

Malmin lentoaseman ystävät ry:n mukaan erityisesti muutoksenhaussa tutkitaan päätöksen laillisuusperusteita: MLY:n valitus on perustunut oikeudellisiin kysymyksiin. Ministeriön päätöksen perustelut tulee tutkia Suomen oikeuskäytännön ja lakien kannalta hallinto-oikeudessa.

Lentäminen jatkuu ja kaupunki on voimaton Malmin kentällä, valitukset voivat viivästyttää rakentamista vuosilla – Toimialajohtaja Aho: "Todennäköisesti kaikesta valitetaan mitä siellä tehdään"

MLY on vuonna 2015 esittänyt Malmin lentoaseman suojelemista kokonaisuutena.

Malmin kentän lentokoneet ja helikopterit pitäisi tämän viikon kuluessa poistaa kentältä. Maanantaina 15. maaliskuuta paikalle on menossa ulosottomies. Ilmailijoiden häätö on lykkäytynyt jo useita kertoja aiemmin.

– Mitään viime hetken pyyntöjä lykkäämisestä ei ole tullut. Mielenkiintoista on nähdä tilanne, kun ensi maanantai koittaa, sanoi häädön toimeenpanosta vastaava kihlakunnanvouti Jussi Räikkönen aiemmin tällä viikolla Iltalehdelle.

Omakotiyhdistys vastustaa helikopterikentän rakentamista Kivikkoon: "Ihmettelemme, että tämä on viety eteenpäin"

Kun Helsingin kaupunkisuunnittelusta väännetään, Anni Sinnemäen nimi nousee usein esiin – "Ihmisten totuttua johonkin uudistukseen siihen on yleensä oltu tyytyväisiä"

Malmin ilmailijoilla on vielä tammikuu aikaa hakea lykkäystä häätöön, sen myöntämisestä päättää ulosottomies – "Voidaan myöntää, mikäli tarkoituksenmukaista"

Hiihtäjien autot tukkivat pelastusaseman tien Malmilla – ratkaisuksi sakkoja sekä uusi parkkialue kentälle

Malmin Lentoasemanpuiston ideakilpailu ratkesi – kiitotielle tulossa tapahtuma- ja urheilukenttä

Malmin tuhoaminen on maailmanluokan virhe