Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sanna Marin HS:lle: "Voimme olla tässä tilanteessa vielä vuosia"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on ilmaissut huolensa koronavirusmuunnosten leviämisestä, joihin rokotteet eivät välttämättä auta. Helsingin Sanomille Marin kommentoi kantavansa huolta siitä, mitä tapahtuu ensi syksynä tai ensi keväänä – tai jopa myöhemmin.

– Voi olla, että tämä ei ole edes mikään maraton, vaan me olemme tässä tilanteessa vielä vuosia, hän sanoi mennessään keskiviikkona hallituksen iltakouluun Säätytalolle.

Marinin lausuntoa kummasteli Twitterissä muun muassa useita helsinkiläisravintoloita pyörittävä huippukokki Henri Alén.

– Voimme olla vuosia tässä tilanteessa. Ei. Emme me kyllä voi, hän totesi.

Korona sulki juuri ravintolat kolmeksi viikoksi ulosmyyntiä lukuun ottamatta. Alalla ennakoidaan yleisesti, että sulku kestää kauemmin kuin ilmoitetut kolme viikkoa. Ulkonaliikkumiskielto on lisäksi ollut lähes päivittäinen puheenaihe.

STT: Tällainen ulkonaliikkumiskielto voisi olla – Koronakävelyt kaverin kanssa loppuisivat

Alénille vastanneista usea ihmetteli pääministerin lannistavaa sävyä.

– Nyt tarvittaisiin tulevaisuususkoa ja luottamusta rakentavaa, toiveikasta viestintää, twiittasi Outokummun kehitysjohtaja Juha-Pekka Lätti.

Hallitus kokoontuu tänään kelo 18 neuvottelemaan mahdollisista uusista koronarajoituksista.

"Kun on vuosi jo kitkuteltu, se on paljon" – Yrittäjät pettyivät hallituksen esitykseen kustannustuesta koronan kurittamille yrityksille

Laaja koronavalvonta alkaa Helsingin kaupoissa ja palveluissa – nämä asiat luupin alla

Viro sulkeutuu torstaina 11. maaliskuuta – Viron pääministeri julisti hiukan yllättäen koko maan kattavan sulkutilan maanantaina

Ovatko herkemmin tarttuvat muuntovirukset vaikuttaneet Koronavilkun laskelmiin? – Näin sovellus laskee, kenelle altistumisvaroitus lähtee

Hallitus valmistelee ulkonaliikkumiskieltoa – Poliisihallitus Ylelle: "Liikkumisen välttämättömyys voitaisi tarkistaa pikaisessa kenttäkuulustelussa"

"Eihän tämä hyvältä näytä" – koronatilanne erityisen vaikea Helsingissä ja Uudellamaalla

Jan Vapaavuori: Maahan tulijoilta pitäisi vaatia negatiivista koronatestiä – Virusvariantit leviävät erityisesti ravintoloissa, yksityisjuhlissa ja aikuisten harrastuksissa