Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin silhuettiin ilmestyi selvä aukko –  HU selvitti, missä satamista kadonneet laivat ovat nyt

Laivat: Yksi toimii majoituslaivana Venäjällä, moni ankkuroitiin kotisatamaansa.

Missä kaikki ovat, kun satama-allas on typö tyhjä? Tai ei nyt sentään! Näkyyhän Kruunuvuorenselällä seilaavan Ehrensvärd, Suomenlinna II ja Suokki. Isosaari on sen sijaan tiukasti ankkurissa Etelärannassa.

Helsingin Uutiset selvitti, missä ovat juuri nyt kaikki muut Helsingistä seilanneet ruotsinlaivat ja se yksi ainoa Pietarin laiva. Muun muassa pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on sanonut, että ruotsinlaivat ovat tärkeä osa Helsingin silhuettia.

Terminaalipäällikkö Sirje Kaivola Moby SPL Finlandista kertoo, että Princess Anastasia on tällä hetkellä chartattuna Murmanskissa – tarkemmin sanottuna Belokamenkan satamassa majoituslaivana. Pietarin reitillä kulkenut entinen autolautta on alkuperäiseltä nimeltään Olympia, ja se oli aikoinaan Viking Mariellan sisaralus.

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

Mariellan ja Gabriellan lähdöt reitillä Helsinki-Maarianhamina-Tukholma on peruttu. Gabriellan 12.5. asti ja Mariellan 13.5. asti.

Mariella on ankkurissa Maarianhaminassa, kun se ensimmäisen korona-aallon aikaan seisoi Hernesaaren nokassa. Mariella on myynnissä. Varustamon aie kerrottiin jo viime syksyllä, mutta kauppoja ei ole syntynyt. Gabriella on ankkurissa Turussa.

Länsisatamasta operoivan Tallink-varustamon matkustaja-aluksia on vedetty pois liikenteestä.

– Aktiivisessa myynnissä aluksia ei kuitenkaan ole, kertoo viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Tallinkin Megastar ja Star ajavat aikataulunmukaisessa reittiliikenteessä.

Sen sijaan Tallink keskeytti vuoden alussa Victoria I:n liikennöinnin Tallinnaan. Victoria I oli tehnyt lokakuusta lähtien viikonloppuristeilyjä vain Suomesta lähteville matkustajille. Kesällä se teki yhden erikoisristeilyn Saarenmaalle. Nyt Victoria I on ankkurissa Tallinnan satamassa.

Romantika teki Helsinkiin latvialaisille suunnattuja kesäristeilyjä Riiasta, josta se seilasi myös Ahvenanmaalle ja Visbyhyn. Nyt Romantika seisoo Paljassaaressa Tallinnassa.

Suomalaisille jo pitkältä ajalta tuttu Silja Europa muuttui hetkellisesti virolaisille suunnatuksi pop up -kauppakeskukseksi Tallinnassa. Nyt se on laiturissa Tallinnan matkustajasatamassa.

Silja Line Katajanokalle Viking Linen kanssa – näin laivayhtiöt kommentoivat Helsingin suunnitelmaa

Helsinki-Riika -reitillä kesä-elokuussa 2020 seilanneen Silja Serenaden tilalle tuli Baltic Queen kunnes liikennöinti loppui Latvian viranomaisten kiristämiin koronamääräyksiin. Baltic Queen on ollut sen jälkeen ankkuroituna Tallinnan matkustajasatamassa.

Silja Serenade on ankkurissa Turussa.

Ei ole yhdentekevää, missä laiva seisoo, sillä laivan pysäköinnistä pitää maksaa satamamaksut. Niissä on eroja.

– Ja tietysti meidän kannalta on sujuvaa, että Suomen lipun alla oleva laiva on nyt siellä, missä on toinen liikenteessä oleva laivakin. Serenaden päällystö käy töissä Baltic Princessillä pitämässä kelpuutuksiaan yllä, Marika Nöjd selittää.

Silja Symphony on kotisatamassaan Tukholmassa. Kesällä se teki erikoisristeilyitä Visbyhyn ja Höga Kustenille.

Valkoisten laivojen Helsinki-Tukholma -reitti aiotaan avata asteittain huhtikuusta 2021 alkaen.

Eckerö Linellä on Tallinnan-liikenteessä sekä Finlandia että Finbo Cargo. Vuosaaaresta lähtee Saksan Travemündeen päivittäin yksi Finnlinesin alus.

Helsingin sataman kautta kulki viime viikolla vain runsaat 10 000 matkustaja, kun kaksi viikkoa sitten heitä oli vielä 20 000. Normaaliaikoina yhtenä tavallisena kesäpäivänä Tallinnaan matkustaa reippaasti yli 20 000 suomalaista.

Laivat pois Eteläsatamasta, Länsisatamaan tunneli – Helsinki julkisti uudet suunnitelmat, jotka koskevat laajasti koko keskustaa

Kruununhaassa asuva Nina, 48, jäi koukkuun yöllisiin kilometrien lenkkeihin ja juoksee myös työmatkansa – "Helsinki on ihana pimeällä tai kesäöisin"

”Ei itse tärvellä vetovoimaa” – kävelykeskustakiista muhii puolueissa: vihreiden mielestä viihtyisään oleskeluun satsaavat kaupunkikeskustat menestyvät myös kaupallisesti

Katajanokan Altaan ruuhkat ärsyttävät: "Kaikki lähiseudun triathlonistit saapuneet paikalle" – kylpylä teki tarkennuksia sääntöihin