Supersuosion saanut jättiterassi palaa keskustaan, mutta ei Senaatintorille – "On pitkään ollut vajaakäytöllä"

Terassilla oli viime vuonna kaikkiaan 830 asiakaspaikkaa. Terassi saa jatkoa Kasarmitorilla. Arkistokuva. Arkisto/Jussi Vehkasalo
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Viime kesänä järjestetty Senaatintorin terassikokeilu saa tulevana kesänä jatkoa, mutta uudessa paikassa: Terassialuetta suunnitellaan nyt Kasarmitorille.

Mikäli koronatilanne sallii, Kasarmitorille katetaan kesällä helsinkiläistä ruokakulttuuria, taidetta ja merellisen Helsingin tunnelmaa.

– Viime kesän terassikokeilu Senaatintorilla oli todella onnistunut. Hanke keräsi kiitosta kaupunkilaisilta ja kotimaanmatkailijoilta. Sen merkitys mukana olleille ravintoloille ja koko keskustan elinvoimaisuudelle oli huomattava, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Hän sanoo, että pitkittyneen pandemian takia vastaavia piristysruiskeita tarvitaan edelleen

Helsingin ydinkeskustaan pettynyt ruokarekka iski kultasuoneen lähiössä – asukkaiden rahankäyttö löi yrittäjän ällikällä: "Ihan älytön!"

Senaatintorin kesäterassilta tuttu urbaani siirtolapuutarha -konsepti skaalataan Kasarmitorille sopivaksi.

Lisäksi kokonaisuuteen on tarkoitus liittää katukokeilu, joka reitittää kulkua niin terassialueelle kuin sieltä Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturille.

Senaatintorin ylle puolestaan nousee elokuun ajaksi Janet Echelmanin ilmatilaveistos osana biennaalia.

– Kasarmitori on hieno, yhtenäinen kaupunkitila, mutta se on pitkään ollut vajaakäytöllä, sanoo Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

Koronaturvallisuus otetaan huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Esimerkiksi turvavälit, käsienpesupisteet, jonotussuunnat mietitään tarkasti.

Kasarmitorin kesän on määrä avautua Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta ja jatkua aina elokuun puoliväliin saakka. Ravintolatoimijoiden haku aukeaa 6. huhtikuuta ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Kasarmitorin terassi- ja katukokeilusta järjestetään 25. maaliskuuta kaksi erillistä vuorovaikutustilaisuutta verkossa: kello 8–9 yrityksille ja kello 17–19 asukkaille.

Viime kesän jätti-ilmiö halutaan Helsingin keskustan ravintoloihin myös talveksi – HOK-Elanto: "Voivat toimia eurooppalaiseen tyyliin"

Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut