Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Supersuosion saanut jättiterassi palaa keskustaan, mutta ei Senaatintorille – "On pitkään ollut vajaakäytöllä"

Viime kesänä järjestetty Senaatintorin terassikokeilu saa tulevana kesänä jatkoa, mutta uudessa paikassa: Terassialuetta suunnitellaan nyt Kasarmitorille.

Mikäli koronatilanne sallii, Kasarmitorille katetaan kesällä helsinkiläistä ruokakulttuuria, taidetta ja merellisen Helsingin tunnelmaa.

– Viime kesän terassikokeilu Senaatintorilla oli todella onnistunut. Hanke keräsi kiitosta kaupunkilaisilta ja kotimaanmatkailijoilta. Sen merkitys mukana olleille ravintoloille ja koko keskustan elinvoimaisuudelle oli huomattava, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Hän sanoo, että pitkittyneen pandemian takia vastaavia piristysruiskeita tarvitaan edelleen

Senaatintorin kesäterassilta tuttu urbaani siirtolapuutarha -konsepti skaalataan Kasarmitorille sopivaksi.

Lisäksi kokonaisuuteen on tarkoitus liittää katukokeilu, joka reitittää kulkua niin terassialueelle kuin sieltä Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturille.

Senaatintorin ylle puolestaan nousee elokuun ajaksi Janet Echelmanin ilmatilaveistos osana biennaalia.

– Kasarmitori on hieno, yhtenäinen kaupunkitila, mutta se on pitkään ollut vajaakäytöllä, sanoo Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.

Koronaturvallisuus otetaan huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Esimerkiksi turvavälit, käsienpesupisteet, jonotussuunnat mietitään tarkasti.

Kasarmitorin kesän on määrä avautua Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta ja jatkua aina elokuun puoliväliin saakka. Ravintolatoimijoiden haku aukeaa 6. huhtikuuta ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Kasarmitorin terassi- ja katukokeilusta järjestetään 25. maaliskuuta kaksi erillistä vuorovaikutustilaisuutta verkossa: kello 8–9 yrityksille ja kello 17–19 asukkaille.