Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malminkartanon kaavamuutos etenee – uutta asumista 1 300 asukkaalle, koulu ja puisto

Kaupunkiympäristölautakunta on hyväksynyt kaavamuutoksen, jolla Malminkartanoon Pihkatielle, entiselle AEL:n koulutuskeskuksen alueelle, tulee uutta asumista 1 300 asukkaalle.

Alueen suunnittelun pohjana on käytetty 2017 ratkaistun arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotusta.

Alueelle on suunniteltu monipuolinen asuinalue, jonka läpi mutkittelee hulevesipuro. Suunnitelman mukaan alueelle tulisi myös uusi puisto, joka yhdistää Pihkapuiston ja Malminkartanonhuipun viherkäytäväksi.

Kaarnatien ja Kartanonmetsäntien risteykseen on varattu tontti uudelle yläkoulu- ja lukiorakennukselle.

Naapuripellontiellä muun muassa pyöräilyn ja jalankulun yhteyksiä parannetaan sekä sille rakennetaan kaksi uutta hidastinbussipysäkkiä.

Kartanonmetsäntien, Kaarnatien, Pihkatien ja Neulastien tonttikatujen liikennettä rauhoitetaan kadunvarsipysäköinnillä ja hidasteilla, kun niiden kautta kulkevien bussireittien on tarkoitus siirtyä Naapuripellontielle.

Kaavaratkaisun myötä alueelle saadaan uusia asukkaita ja palveluja erityisesti Malminkartanon pohjoisosaan. Malminkartano onkin yksi kolmesta kaupunkiuudistusalueesta.

Kaavassa luodaan edellytykset ilmastoviisaalle ja monipuolisia asukaspalveluja tarjoavalle uudelle asuinalueelle, jossa on erityisen laadukas hulevesipuisto ja alueellinen uusituvan lämmitysenergian tuotanto.

Kaavamuutos etenee nähtävilläolon jälkeen seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn.