Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingistä puretaan huonokuntoinen silta – uusi rakennetaan 1,65 miljoonalla eurolla

Taka-Töölössä sijaitsevaan Rajasaareen aletaan rakentaa ensi syksynä uutta siltaa. Kaupungin arvion mukaan uusi silta on valmiina alkuvuodesta 2023.

Nykyinen vuonna 1963 rakennettu yksikaistainen silta on käytössä rakentamisen ajan. Se puretaan uuden valmistuttua.

Kaupunki totesi jo kymmenen vuotta sitten, että nykyinen silta on niin heikkokuntoinen, ettei sitä kannata korjata. Projektinjohtaja Eero Sihvonen sanoo, että sillalle on asetettu painorajoitus ja siltaa on paikallisesti vahvistettu. Hänen mukaansa siltaa on turvallista käyttää.

Pelkän sillan rakennuskustannukset ovat noin 1,65 miljoonaa euroa. Sillan ylläpito maksaa 11 000 euroa vuodessa. Koko hankkeen hinta on noin 2 miljoonaa euroa.

Sillan rakentamisen lisäksi Rajasaarenpenger oikaistaan uudelle siltapaikalle. Kadun eteläpuolella sijaitseva Humallahden venekerhon ja Helsingin melontakeskuksen liittymä uusitaan.

Alueelle istutetaan poistuvien puiden ja pensaiden tilalle uusia lehtipuita ja pensaita. Myös valaistus uusitaan.

Rajasaaren yksikaistainen silta yhdistää muun muassa koirien uimarannasta tunnetun Rajasaaren mantereeseen. Se on sekä kevyen liikenteen että ajoneuvojen käytössä.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi suunnitelmat lopullisesti tiistaina.