Terveysasemien henkilöstöä siirretään tartunnanjäljitykseen – Kiireetöntä hoitoa vähennetään tilapäisesti

Koronatartuntojen määrä on Helsingissä korkea. Tämän vuoksi terveysasemien henkilökuntaa siirretään keskiviikosta alkaen enintään neljäksi viikoksi tartunnanjäljitykseen. Terveysasemilla voidaan tarjota samana aikana kiireetöntä hoitoa tavanomaista vähemmän.

Tartuntojen jäljityksessä on ollut haasteita. Päiväkodin työntekijä kertoi alkuviikosta Iltalehdelle, että hänen ryhmässään oli ollut koronatartunnan saanut lapsi, mutta 6 päivää myöhemmin työntekijät odottivat edelleen toimintaohjeita Helsingin kaupungin epidemiologisesta toiminnasta. Myöskään ryhmän muita lapsia oltu määrätty karanteeniin. Omaehtoiseen karanteeniin jäämällä taas työntekijä menettäisi kahden viikon palkan.

Kaupunki toivoo nyt, että terveysasemille otettaisiin yhteyttä vasta epidemiatilanteen helpottaessa asioissa, joita ei ole välttämätöntä hoitaa juuri nyt. Jo annettuja kiireettömiä aikoja ei tarvitse itse perua, mutta jotkut ajat saatetaan kuitenkin joutua perumaan kaupungin taholta.

– Tässä epidemiatilanteessa haluamme kaikin tavoin turvata tartuntojen nopean jäljittämisen. Tämä on tärkeää epidemian leviämisen ehkäisyssä ja taltuttamisessa, painottaa tiedotteessa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Terveysasemien takaisinsoitto palvelee neljän viikon ajan 13. huhtikuuta asti supistetuin aukioloajoin arkisin kello 8–14.30.

– Siirrämme arviolta noin 50 terveysasemien työntekijää tartunnanjäljitykseen. Heti, kun saamme tartunnanjäljityksen viiveettömän toiminnan turvattua muilla tavoin, terveysasemien työntekijät palaavat terveysasemille, Lukkarinen jatkaa.

Kiireelliset ja välttämättömät vastaanotot hoidetaan terveysasemilla normaalisti. Asiakkaiden toivotaan myös käyttävän jo varaamansa ajat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut