Kuva: Tällainen ruokapaketti jaettiin peruskoulussa Helsingissä

Koronaepidemian vuoksi ettäopiskeluun siirrettyjen koululaisten saamat ruokapaketit ovat herättäneet useassa koulussa närää. Helsingissä paketteja on moitittu turhan pieniksi ja niiden sisältöä yksipuoliseksi.

Puotilassa sijaitsevassa Botby Grundskolanin peruskoulussa jaettiin maanantaina ruokakassi, jonka on ollut määrä riittää kolmeksi päiväksi.

Kassi sisälsi 400 gramman liha–makaronilaatikon, hernekeittopurkin, näkkileipäpaketin, viisi kevytlevitenappia ja kolme omenaa.

Osaa koululaisten vanhemmista on ihmetyttänyt se, että riittääkö ruoka kasvavan teini-ikäisen lounaiksi kolmeksi päiväksi. Lukija kertoo olleensa yhteydessä asiasta kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan.

Uusi ruokakassi on luvassa torstaina.

– Monissa muissa kouluissa jaetaan ruoat koko viikoksi kerrallaan. Tämä olisi paljon parempi tapa joka myös vähentäisi kontakteja, kertoo lukija.

Tällä hetkellä ala-asteilla on jatkunut lähiopetus. Yläasteet siirtyivät etäopiskeluun maaliskuussa, kun kolmen viikon koronasulku alkoi.

Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kuvasi aiemmin Iltalehdelle, että yläasteiden kouluruokajärjestelyt ovat Helsingissä "iso ja massiivinen operaatio".

– Ruokia ei vain ole valmiina kaupan hyllyillä, hän totesi lehdessä.

Kateus herää: Näin runsas on koululaisen saama ruokakassi Mikkelissä – jaetaan kaikille

Ylioppilaskirjoitukset alkavat keskellä koronakurimusta – Näin Helsinki tarkentaa ohjetta karanteenissa olevien abien kokeista

Teinin toilailuista ei aina pysty kertomaan edes hyvälle ystävälle – Minna Rosenborg, 47, tietää miten murrosikäisten äitejä tuetaan parhaiten

Ronja, 16, oppivelvollisuusiän nostosta: "Moni saattaa hakeutua lukioon helpommin kun se on ilmaista" – rehtorin pelkona on, että seiskan oppilaat joutuvat matkustamaan kehyskuntiin

Rap-lukio Laajasaloon? – "Sopisi itähelsinkiläiseen kultuuriprofiiliin"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut