Euroopan toiseksi nopein nainen asuu Mellunmäessä – kiinnitti naapureiden huomion jo pihapeleissä

Yleisurheilu: Lotta Kemppinen hurjasteli kaksi viikkoa sitten hallikisojen EM-finaalissa hopealle.

EM-hopeamitalisti Lotta Kemppinen palasi viikon levon jälkeen takaisin Myllypuron Liikuntamyllyyn harjoittelemaan. Valmentaja Mervi Brandenburg lupasi kovaa hikijumppaa heti alkajaisiksi. Jari Kostainen

Jari Kostainen

Lotta Kemppisen, 22, nimi ei sanonut yleisurheilupiirien ulkopuolella paljoakaan ennen hänen huikeaa juoksuaan maaliskuun alussa Puolassa. Enteitä huippusuorituksesta oli jo aiemmin tänä vuonna, kun Lotta pysäytti 60 metrin jälkeen kellon viisarit aikaan 7,16!

– Tavoitteeni on Pariisin Olympialaisissa 2024. Ennätykseni sadalla metrillä on 11.45, Kemppinen ynnää suunnitelmiaan tulevasta.

Tämän kesän Tokion olympialaisten aikaraja kisoihin on ollut 11.15.

Suomalaisen pikajuoksijan menestys maailmalla ei ole meille jokapäiväistä herkkua. Mutta nyt meillä on lupa odottaa menestystä myös tulevina vuosina.

Kaikki alkoi aikanaan Vartiokylän pihoilta.

– Pihapeleissä kaverini isä sanoi, että tuo Lotta on nopea juoksemaan. Pihoilta sitten Hippo-kisaan kilpailemaan. Sieltä tarttui mukaan Viipurin Urheilijoiden esite yleisurheilusta, Lotta Kemppinen muistelee matkaa yleisurheilun maailmaan.

Nykyään Mellunmäessä asuvaa kiituria pitää kiireisenä myös opiskelu Helsingin yliopiston elintarviketieteiden laitoksella. Harjoituksia on kuutena päivänä viikossa.

– Ajanjaksosta riippuen harjoittelemme 1–2 kertaa päivässä, yleensä kuusi päivää peräkkäin, sitten on kaksi vapaata.

Kisojen jälkeen EM-mitalistilla oli viikko vapaata. Kemppinen on aina ollut hyvä kilpailija.

– Olen tehnyt lähes kaikki tulosparannukseni isoissa kisoissa, tykkään kamppailla muita vastaan.

Hänen mukaansa hyvän kisan perusresepti on selkeä; pidä pää kylmänä telineissä lähtölaukaukseen, tee oma suoritus, älä purista ja ole rento.

Kemppisen valmentaja Mervi Brandenburg kehuu vuorovaikutusta Lotan kanssa.

– Hän on hyvin rauhallinen persoona, mutta samalla hyvin tavoitteellinen ja määrätietoinen. Hän haluaa kehittyä aina vain paremmaksi urheilijaksi. Käymme aktiivista vuoropuhelua valmennuksesta ja mietimme kehityskohteita ja vahvuuksia. Kokeilemme uusia asioita yhteisymmärryksessä, Brandenburg tiivistää valmennussuhdettaan Kemppisen kanssa.

Ensi alkuun Kemppisen laji oli seitsenottelu, pikajuoksu valikoitui lajiksi vasta 2018.

Kemppinen kärsi nuorempana urallaan takareisikrampeista. Vaivat ovat nykyään historiaa. Tänään hänestä pitävät huolta valmentajan lisäksi fysioterapeutti, hieroja ja osteopaatti.

– Lotta on lahjakas urheilija. Pitkän yhteistyön tuloksena olemme löytäneet juuri häntä kehittävät harjoitusmetodit, ja etsimme aktiivisesti uutta tietoa tulla paremmaksi. Uusi osaaminen sovelletaan Lotalle sopivaksi. Olemme lähes kaikki harjoitukset yhdessä ja keskustelemme aktiivisesti kehon tuntemuksista. Teemme paljon testejä, jotta meillä on koko ajan tarkkaa tietoa kunnosta, Brandenburg kertaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut