Sarkastinen kommentti innosti helsinkiläisen Matiaksen toimimaan, jotta abit saisivat kyydin yo-kokeisiin – "Kiitos inspiraatiosta, vaikka faijalla ei Teslaa olekaan"

Helsinkiläinen Matias Pajula (kok.) ilmoittaa Facebookissa tarjoavansa taustajoukkoineen autokyydin huomenna mahdollisimman monelle abiturientille, joiden matkaa kirjoituksiin veturinkuljettajien torstaina ja perjantaina käynnissä oleva lakko vaikeuttaa. Tempauksen voi luonnollisesti yhdistää myös osaksi kokoomuspoliitikko Pajulan omaa kuntavaalikampanjaa.

"Näyttää, että ihmiset ovat jättäneet liikkumatta" – HSL: Veturinkuljettajien lakko ei ruuhkauttanut joukkoliikennettä pääkaupunkiseudulla

Idea sai alkunsa Twitterissä, jossa Pajula arvosteli torstaiaamupäivällä veturinkuljettajien lakkoa:

– Jos mä tienaisin keskimäärin n. 5 000 euroa kuukaudessa ja mun eläkeikä olisi 55 vuotta, niin en välttämättä kehtaisi lakkoilla keskellä globaalia pandemiaa ja leikkiä tavallisten työmatkaajien hengillä, Pajula twiittasi.

Sekä HSL:n että VR:n ajamat lähijunat ovat lakon vuoksi täysin seisahduksissa.

Eräs keskustelija kuittasi Pajulalle vastaukseksi, että "Matias on hyvä ja ottaa faijansa teslan ja alkaa kuskaamaan lukiolaisia kirjoituksiin sitten vaan".

– Kiitos muuten tälle Twitterin käyttäjälle insipiraatiosta tempaukseen! (Vaikka faijalla ei Teslaa olekaan), Pajula kommentoi Facebookissa.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat keskellä koronakurimusta – Näin Helsinki tarkentaa ohjetta karanteenissa olevien abien kokeista

Pajula kertoo avoimessa FB-päivityksessään, että toivoo abien laittavan viestiä mahdollisimman pian, mikäli lakko tekee matkasta kirjoituksiin mahdottoman tai kokelas ei halua sulloutua ruuhkabussiin.

– Ihan hirveän montaa kuljetusta me ei voida luvata, koska aikaikkuna on niin tiukka, joten jos tarvitset kyytiä, ole asap yhteydessä! Emme tietenkään pyydä minkäänlaista maksua kyydistä.

–  Jokaisella kuskina toimivalla tiimiläisellä on FF2P-tason hengityssuojain ja jokaisen kyytiläisen on pakko käyttää kasvomaskia, Pajula jatkaa.

Yo-kirjoitukset käynnistyivät tämän viikon tiistaina.

Aamuliikenteen tilanne ei sittenkään niin ruusuinen – IL: Bussikuski kehotti tiivistämään täpötäydessä kulkuneuvossa

Lukiolaisten 1800-luvulta asti jatkunut perinne katkeaa nyt koronan vuoksi – opiskelijat harmissaan: "Tuntuu epäreilulta ja surulliselta"

Emilia Uljas, 19, kertoo miksi kuntavaalit ovat nuorten kannalta nyt erityisen tärkeät – "Moni ei tiedä, mitä asioita kunnissa päätetään"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut