Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaavuori: Koronasulku ei vielä näy tartuntojen määrässä Helsingissä – ensi viikko ratkaiseva, vieraskielisillä 40–50% kaikista tartunnoista

Maaliskuussa tehdyt uudet koronarajoitukset kuten muun muassa ravintoloiden ja kauppakeskuksen yleisten tilojen sulkeminen sulkeminen ja yläasteiden siirtäminen etäkouluun eivät näy vielä Helsingin tartunnoissa. Näin totesi pormestari Jan Vapaavuori (kok.) äsken kaupungin tiedotustilaisuudessa. Koronatilanne Helsingissä on vakava, tartuntojen ilmaantuvuusluku on nyt 475 per 100 000 asukasta.

Rajoitusten pitäisi kuitenkin alkaa pian näkyä, mikäli ne ovat vaikuttaneet.

Vapaavuoren mukaan koronasulun alusta on nyt 9–10 päivää ja muutaman päivän kuluessa hänen mukaansa nähdään, alkavatko uusimmat rajoitukset purra. Ensi viikolla tulee Vapaavuoren mukaan tarkastella myös tarvitaanko uusia, kireämpiä rajoitustoimia.

Koronaa esiintyy erityisesti nuorilla aikuilla. Virus leviää tällä hetkellä esimerkiksi mökkireissuilla ja kun tavataan pienessä kaveriporukassa, jossa kenelläkään ei ole ollut oireita ja uskotaan, ettei korona voi tarttua, Vapaavuori totesi.

Vieraskielisten osuus koronatartunnoista on aiemmin ollut Helsingissä noin kolmannes ja on nyt viikon kuluessa noussut jopa 40–50 prosenttiin Helsingissä, kertoi Vapaavuori.

Yliedustuksen syitä on etsitty muun muassa vieraskielisten kantasuomalaisia ahtaammasta asumisesta sekä kultuurillisista syistä.