Vapaavuori: Koronasulku ei vielä näy tartuntojen määrässä Helsingissä – ensi viikko ratkaiseva, vieraskielisillä 40–50% kaikista tartunnoista

Maaliskuussa tehdyt uudet koronarajoitukset kuten muun muassa ravintoloiden ja kauppakeskuksen yleisten tilojen sulkeminen sulkeminen ja yläasteiden siirtäminen etäkouluun eivät näy vielä Helsingin tartunnoissa. Näin totesi pormestari Jan Vapaavuori (kok.) äsken kaupungin tiedotustilaisuudessa. Koronatilanne Helsingissä on vakava, tartuntojen ilmaantuvuusluku on nyt 475 per 100 000 asukasta.

Rajoitusten pitäisi kuitenkin alkaa pian näkyä, mikäli ne ovat vaikuttaneet.

Terveysasemien henkilöstöä siirretään tartunnanjäljitykseen – Kiireetöntä hoitoa vähennetään tilapäisesti

Vapaavuoren mukaan koronasulun alusta on nyt 9–10 päivää ja muutaman päivän kuluessa hänen mukaansa nähdään, alkavatko uusimmat rajoitukset purra. Ensi viikolla tulee Vapaavuoren mukaan tarkastella myös tarvitaanko uusia, kireämpiä rajoitustoimia.

Koronaa esiintyy erityisesti nuorilla aikuilla. Virus leviää tällä hetkellä esimerkiksi mökkireissuilla ja kun tavataan pienessä kaveriporukassa, jossa kenelläkään ei ole ollut oireita ja uskotaan, ettei korona voi tarttua, Vapaavuori totesi.

Koronaneuvojat saavat jopa 180 kysymystä päivässä – Itiksessä päivystävä Ismail: "Nyt maskia käyttää ehkä 90 prosenttia, aikaisemmin heitä oli paljon vähemmän"

Vieraskielisten osuus koronatartunnoista on aiemmin ollut Helsingissä noin kolmannes ja on nyt viikon kuluessa noussut jopa 40–50 prosenttiin Helsingissä, kertoi Vapaavuori.

Yliedustuksen syitä on etsitty muun muassa vieraskielisten kantasuomalaisia ahtaammasta asumisesta sekä kultuurillisista syistä.

Sarkastinen kommentti innosti helsinkiläisen Matiaksen toimimaan, jotta abit saisivat kyydin yo-kokeisiin – "Kiitos inspiraatiosta, vaikka faijalla ei Teslaa olekaan"

Viro kamppailee jopa Euroopan pahimmassa koronatilanteessa – Kuvat: Lockdown autioitti Tallinnan kadut, poliisille annettu lisävaltuuksia

Maahantulijoiden pakollinen massatestaus alkaa kolmella rajanylityspaikalla – Osa tulijoista välttää koko tarkastuksen

Kiinnostaisiko koronatesti, mutta ei tikku nenään? Nyt se on mahdollista, sillä uudenlainen testi tehdään kurlaamalla

Kuva: Tällainen ruokapaketti jaettiin peruskoulussa Helsingissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut