Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläisen kuntosaliyrittäjän avoin kirje päättäjille: "Meillä on ollut 1 altistuminen, josta ei syntynyt tartuntoja – en ymmärrä mistä meitä rangaistaan"

Helsingissä kuntokeskusta pyörittävä yrittäjä on kirjoittanut avoimen kirjeen päättäjille. Hän kertoo painaneensa vuoden verran töitä "hulluuteen asti, miettien ratkaisuja välillä hyvinkin epämääräisiin sääntöihin, suosituksiin ja määräyksiin".

– Toisen polven yrittäjän matkaa on taittunut jo reilu 10 vuotta. Matkalle, joka alkoi alalla yli 17 vuotta sitten, mahtuu esteitä, haasteita sekä kompastumisia. Kliseisesti ne kuuluvat yrittämiseen, Myllypuron Forever-kuntoklubin toimitusjohtaja Simo Lempinen kirjoittaa.

Lempisen mukaan hän on ajautunut yritystoiminnassaan kuitenkin nyt "ulkokehälle", jossa ei voi enää lainkaan vaikuttaa eikä päättää kuntokeskuksensa asioista, vaikka kuntosaliyritykset ovat tehneet yhteisesti kaiken vaaditun ja enemmänkin.

– Pakko on ollut hyväksyä, että joku muu tekee päätökset nyt.

Kuntosaleille ollaan tuomassa täyssulkua. Tilojen sulkemisen kokonaan mahdollistava lakimuutos laitettiin pikaisella aikataululla liikkeelle sen jälkeen, kun avi oli tulkinnut tartuntalain pykälää siten, että saleilla voisi olla maksimissaan 10 henkilöä kerrallaan.

Ville perusti Helsinkiin jättimäisen urheilukeskuksen, jonne on tunkua tiukoista rajoituksista ja 66 e/h hinnasta huolimatta – "Kokoa voi verrata kauppakeskukseen"

Usea kuntosali on jatkanut toimintaa 7. maaliskuuta alkaneena sulkuaikana varausjärjestelyin.

– Ajatus ei aina pysy perässä ymmärtämään, mistä meitä rangaistaan. Meillä on ollut vuoden aikana 1 altistuminen, joka hoidettiin tartuntatautiviranomaisen kanssa elokuussa 2020. Jatkotartuntoja tästä ei syntynyt. Saman suuntaista viestiä olen saanut yrittäjäkollegoilta ja olemme yhdessä miettineet, miten voisimme ennakoida tilanteita yhä paremmin. Samaa olemme tehneet henkilökuntamme kanssa omassa toimipisteessämme, Lempinen kirjoittaa.

"Vaarallisempia ruokakaupat ovat" – Moni kuntosali pitää ovensa auki: Elixialla on nähty tammikuussa myös nousua kävijämäärissä

Hän moittii myös viime aikojen sekavaa viestintää, jossa aika mukautua uusiin viranomaisohjeisiin ja etsiä ratkaisuja jää minimaaliseksi ja yrittäjät ovat olleet lähinnä mediatietojen varassa.

– Kulutettua paperia, desinfiointiainelitroja, kasvosuojia saati tähän käyttämää aikaa emme mittaa. Meille tärkeintä on meidän asiakkaat ja heidän turvallinen harjoittelu, jotta he voivat hyvin ja jaksavat omassa arjessaan. Me järjestämme sen turvallisesti, määräyksiä noudattaen. Pidetään ovet auki ja Suomi aktiivisena ja toimintakykyisenä jatkossakin, Lempinen päättää kirjoituksensa.

Sulkutilan on aiemmin kerrottu päättyvän 28. maaliskuuta, eli ensi viikolla. Pormestari Jan Vapaavuori totesi kuitenkin koronainfossa torstaina, että ainakaan toistaiseksi uusien rajoitusten voimaantulo ei vielä näy Helsingin tartuntamäärissä. Vapaavuori kehotti edelleen välttämään kaikkia kontakteja, koska se on tehokkain tapa estää virusta leviämästä.

Perjantaina Suomessa raportoitiin 770 uutta koronavirustartuntaa.

Kruununhaassa asuva Nina, 48, jäi koukkuun yöllisiin kilometrien lenkkeihin ja juoksee myös työmatkansa – "Helsinki on ihana pimeällä tai kesäöisin"

Avin päätös pysyy ennallaan - kuntosaleilla saa olla edelleen kymmenen henkeä kerrallaan

IL ja IS: Yhdessä liikuntaharrastuksessa muita enemmän koronatartuntoja Hus-alueella

Ville Tuomi, 31, ohjaa hittilajia Vallilassa – Kurssit ovat niin suosittuja, että työviikko on tehty usein 3 päivässä

Liikuntapaikat ja kauppakeskusten hengailutilat kiinni maanantaina pääkaupunkiseudulla, lukiot ja amikset jatkavat sittenkin etäopetuksessa