Yle: Hus harkitsee vartijoiden palkkaamista laboratorioiden oville odotustilojen ruuhkan takia

Osa Husin laboratorioista on ruuhkautunut niin pahoin, että odotustiloissa on ollut vaikea pitää turvavälejä, uutisoi Yle. Ongelmia on jutun mukaan ollut ainakin Kampissa ja Espoon Isossa Omenassa sijaitsevissa laboratorioissa.

Ruuhkaisissa odotustiloissa on aulaemäntiä, jotka neuvovat ja jakavat maskeja. Tämä ei Ylen mukaan näytä riittävän, joten Hus on harkinnut ajanvarauksettoman näytteenoton vähentämistä ja vartijoiden palkkaamista laboratorioiden sisäänkäynneille.

Pääsyy ruuhkiin on Ylen haastatteleman toimialajohtajan Petri Haapalahden mukaan se, että henkilökuntaa on siirretty muista toiminnoista koronanäytteenottoon.

Haapalahden mukaan Hus Lab rekrytoi jatkuvasti lisää työntekijöitä.

Husissa toivotaan Ylen mukaan, että laboratorioon näytteenottoon tulevat asiakkaat suosisivat muissa kuin aivan välttämättömissä tapauksissa ajanvarausta ja kiireellisissä tapauksissa välttäisivät ruuhkaisimpia aikoja, kuten maanantaiaamuja.

Muokattu 23.3.2021 kello 15.41: Poistettu laboratorioiden joukosta "Espoon Matinkylässä sijaitseva".

Uutissuomalainen: Harva sairaanhoitopiiri haluaa muuttaa koronarokotusjärjestystä

Perusterveillekin saattaa tulla rokotusjärjestys, muutamaa kriteeriä jo pohdittu – Ensin rokotetaan nämä yli 900 000 riskiryhmäläistä

Hus on huolissaan naisista: Syöpäoireista ei hakeuduta korona-aikana gynekologille entiseen malliin – Näistä oireista pitäisi lähteä lääkäriin

Hus: Näin koronatartuntoja voi ehkäistä kotona – Virus voi lymyillä yleisesti kosketulla kodin pinnalla jopa kolme päivää

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut