Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilukeskushankkeen jarruttaminen viime metreillä kismittää apulaispormestaria – "Miten vihreät voivat nyt yhtäkkiä väittää, että..."

Politiikka: Liikuntatilaa on jo muutenkin kaavoitettu Helsinkiin liian vähän tarpeeseen nähden, sanoo Nasima Razmyar (sd).

Myllypuroon kaavoitettu jääurheilukeskus kuumentaa tunteita. Hankkeen suunnitteluvaraus eteni viime viikolla kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa, mutta toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) on tuohtunut tapaan, jolla vihreät alkoi jarruttaa hanketta viime tipassa. Kansanedustaja ja valtuutettu Mari Holopainen (vihr.) lausui julkisuuteen, että vaihtoehtoisia paikkoja hallille on – hän ei kuitenkaan täsmentänyt sijainteja HU:n haastattelussa.

Jopa 80 000 kuutiota kalliota louhittaisiin pois urheiluhallin tieltä Helsingissä – "Nyt on tärkeää kartoittaa kaikki vaihtoehtoiset sijainnit"

– Rehellisempää vihreiltä olisi vain sanoa, että me ei haluta hallia tänne. Tätä hanketta on valmisteltu vuosia. Sitä on käsitelty muun muassa suurhankkeiden koordinaatioryhmässä, jossa on mukana myös Anni Sinnemäki (kaupunkiympäristön apulaispormestari, vihr.). Näissä kokouksissa ei ole noussut esiin, että sijainti ei olisi sopiva.

Anni Sinnemäki Myllypuron jäähallijupakasta: "Päättäjien on pystyttävä pohtimaan vaihtoehtoja"

Razmyarin mukaan kuntavaalien lähestyminen näkyy nyt esiin nousseessa keskustelussa.

– Miten vihreät voivat väittää nyt yhtäkkiä, että muita paikkoja on, kun viranhaltijat ovat vakuuttaneet, että tämä on ainoa hallille kaavoitettu paikka. On absurdia väittää, että he eivät ole olleet tietoisia tästä paikasta, kun heillä on viimeiset 7 vuotta ollut kaavoituksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja ja -pormestari, Razmyar kivahtaa.

Hänen mukaansa Myllypuron jäähallilta on 600 metriä metrolle, joten sijainti on myös siksi hyvä. Paikan kaavoittaminen jostain muualta taas veisi helposti vuosia.

Hakkuut tyrmistyttävät Pirkkolassa, toinen metsää uhkaava hanke käsittelyssä maanantaina – "Ei pidä rakentaa paikkaan, joka kaventaisi Keskuspuistoa"

Jääurheilukeskus on Suomen Taitoluisteluliiton ja Luisteluliiton yhteinen hanke, jonka Olympiakomitea on rankannut tärkeimmäksi Suomessa.

Ilman muuta luontoarvot pitää ottaa suunnittelussa huomioon.

Kiinnostaako mitään tahoa enää jatkossa investoida Helsinkiin, jos on vaarana, että hanke viivästyy kohtuuttomasti tai jopa kaatuu loppumetreillä?

– No juurikin tämä! Tässä on kyse myös kaupungin luotettavuudesta kumppanina. Tällainen antaa selvän viestin, että viekää rahanne muualle, sanoo Razmyar ja huomauttaa, että liitot ovat käyttäneet hankkeen suunnitteluun jo noin 500 000 euroa.

Tuoreessa muistissa on myös Pirkkolan liikuntahalli, jonka vastustajina vihreät profiloituivat voimakkaasti – vain hetkeä ennen kun lapio oli konkreettisesti menossa maahan.

Kiistellyn Pirkkolan hallihankkeen rakennustyöt saavat jatkua – valitukset tulleet yhtiölle kalliiksi

Helsinki kasvaa yli 7 000 uudella asunnolla vuosittain. Kun tila pienenee, kompromisseja joudutaan väistämättä tekemään.

– Ilman muuta luontoarvot pitää ottaa suunnittelussa huomioon. Mutta nyt puhutaan jo kaavoitetusta hankkeesta ja liikuntapaikkoja on Helsinkiin kaavoitettu paljon vähemmän kuin olisi tarvetta, sanoo Razmyar ja muistuttaa, että halli ei ole tulossa vain huippu-urheilulle, vaan ihan tavallisille harrastajille.

– Kyse on siitä, että ei tarvitsisi kuskata lasta kello 23 loppuvista harkoista, hän havainnollistaa.

Uimahallihaave kuivumassa kokoon Herttoniemessä – tilalle jäähalli

Hallin tieltä jouduttaisiin louhimaan Myllypuron Matokalliota (HU 6.–7.3.) ja asukkaat vaativat sijainnin siirtoa adressilla. Lähiluonnon puolustaminen on kokenut Helsingissä voimakkaan renessanssin ”lisää kaupunkia” -liikehdinnän vastapainoksi. Myös Razmyar tietää, että Myllypuron jäähallista tultaneen käymään valituskierros.

– Varmaan valitetaan ja se on osa demokratiaa. Mutta päättäjillä on oma vastuunsa ja faktoja ei pidä vääristellä.

"Mikromanageeraus ei ole tehokasta johtamista" – Helsingin kaupungin 4 vuotta sitten käyttöön ottama malli ruodittiin perusteellisesti

Ympäristöliike keräsi Helsingissä 20 ehdokkaan yhteislistan – näin liikkeessä suhtaudutaan Malmin kenttään

Juhana Vartiainen tähtää Helsingin pormestariksi, eikä kakkospestistä edes keskustella – hän haluaa nähdä kasvua ja kansainvälistymistä: "Kaupunki on rakennettu todella väljästi"

Kun Helsingin kaupunkisuunnittelusta väännetään, Anni Sinnemäen nimi nousee usein esiin – "Ihmisten totuttua johonkin uudistukseen siihen on yleensä oltu tyytyväisiä"

Näin puolueista kommentoidaan HU:n tekemän gallupin tulosta – Kokoomuksen mukaan tilanne ei ole hälyttävä, demareissa uskotaan kahden suuren puolueen aseman murenevan

Demareilla sisäistä ristiriitaa pk-seudun koronapäätöksistä – Lindtman vaatii kaikkien hallituspuolueiden sitoutumista hallituksen linjaan

Apulaispormestari Nasima Razmyar lataa tv:ssä suorat sanat Jan Vapaavuoresta – "Se on surullista ja väärin"

"Emme ole mikään vihreiden tai kokoomuksen apupuolue" – Helsingin pormestariksi pyrkivä SDP:n Nasima Razmyar listaa tavoitteensa ja kertoo mikä häntä riepoo nuorisojengikohussa

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Pirkkolan hallihanke kuumensi sekä asukkaiden että poliitikkojen tunteet – Apulaispormestari Nasima Razmyar tuohtui vihreiden takinkäännöstä