Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tämä on suomalaisten yleisin virhe kännykän ostossa – Sami korjaa sitkeän väärinkäsityksen

Mikä on tärkein valintaperusteesi, kun olet ostamassa uutta puhelinta? Merkki, hinta, ominaisuudet vai pitkä elinkaari?

Suomalaisten selvästi yleisin virhe puhelinkaupoilla on se, että uusi puhelin ostetaan vain hinnan perusteella, kertoo DNA. Tällöin ei tule välttämättä mietittyä, mihin puhelinta oikeasti käytetään.

– Hyviin tarjouksiin kannattaa toki tarttua, mutta siitä huolimatta kannattaa miettiä, vastaako puhelin kaikkiin tarpeisiin omassa arjessa. Hinnan lisäksi kannattaa listata niitä ominaisuuksia, jotka ovat itselle tärkeitä. Esimerkiksi paljon videota ja valokuvia ottaville kamera on se juttu, kun taas kännykällä pelaavalle paras ominaisuus voi olla iso ja laadukas näyttö. Jotkut taas vaativat puhelimeltaan enemmän suorituskykyä, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo tiedotteessa

Aavikko sanoo, että monilla on väärinkäsityksiä 5G-puhelimista, jonka vuoksi ostohetkellä tehdään helposti virheitä. Aavikon mukaan moni ajattelee, ettei 5G-puhelin tai sen tarjoamat käytännön hyödyt ole vielä ajankohtaisia.

– Yllättävän moni ajattelee edelleen, että 5G on tulevaisuuden teknologiaa, joka tulee sitten joskus. Fakta kuitenkin on se, että se on täällä jo nyt. 5G-puhelinta voi ajatella myös sijoituksena, sillä se säilyttää vaihtoarvonsa huomattavan hyvin.

Helsingin Uutiset kertoi helmikuussa 5G-yhteyksien hyötyjen olevan kyseenalaisia.

– Tavallinen käyttäjä voi nykyisin tehdä 4G-verkon avulla käytännössä saman minkä 5G-verkossakin. Operaattorit kyllä markkinoivat 5G:tä nopeamman yhteyden vuoksi, mutta ero on kuitenkin päivittäisessä käytössä häviävän pieni, sanoi Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Jukka Manner.