Päätoimittaja Kannala: Pienten lasten vaikutusta koronan leviämiseen vähätelty – koulujen ja päiväkotien sulkeminen otettava uudelleen käsittelyyn

Alakoulujen ja päiväkotien sulkeminen täytyy ottaa pääkaupunkiseudulla vahvasti uudelleen käsittelyyn, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

 – Päiväkotien määräaikainen sulku ja alakoululaisten siirto etäopetukseen olisi helpommin ihmisten ymmärrettävissä kuin laajasti yksilön oikeuksiin kajoavat liikkumisrajoitukset. Tai vähintäänkin nuo toimet on tehtävä silloin, jos liikkumisrajoitukset tulevat voimaan, Kannala sanoo.

Taustalla ovat Husin tilastot, joista selviää, että pienten lasten tartuntamäärät ovat jopa kuusinkertaistuneet. Muuntovirus on aiheuttanut myös se n , että lapsi yleensä sairastuttaa koko perheen.

Kannala ihmettelee, miksi hallitus, pk-seudun koronanyrkki, sosiaali- ja terveysministeriö ja THL ovat toistuvasti kertoneet, että lasten merkitys koronan leviämisessä on vähäistä.

– Husin kertomia tietoja vasten edellä mainittujen tahojen viestintälinja pienten lasten vaikutuksesta koronan leviämiseen tuntuu kovin oudolta ja selvältä vähättelyltä.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut